Anasayfa Mobil Huawei Band 6 İncelemesi

Huawei Band 6 İncelemesi

Geniş ekranı ve uzun süre dayanan bataryasıyla dikkat çeken Huawei Band 6 modelini inceliyoruz.

Huawei ekosistem işini ciddiye alan bir firma ve genellikle ürettikleri ana cihazları uygun aksesuarlar ve yan ürünlerle destekliyor. Üstelik bu ekosistem kurulurken pek çok farklı fiyat segmentinden birçok Huawei ürününü seçebiliyor ve kendinize özel bir kurulum yapabiliyorsunuz.

Huawei Shop Fiyatı İçin Tıklayınız

Yani bir iki tane ürün sunup, “İşte ben bu ürünü de” yapıyorum demiyor, gerçekten de çeşitliliği arttırıyor. Huawei’den satın alabileceğiniz akıllı saat ve bilekliklerin sayısı bunu kanıtlar nitelikte. İster en yüksek model Huawei GT2 Pro’yu satın alın, isterseniz de bugün sizlere anlatacağım Huawei Band 6’yı satın alın. Tercih tamamen sizin seçimleriniz ve bütçenize kalmış.

Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız

Tasarım ve Pil Ömrü

Grafit Siyahı, Amber Gündoğumu ve Sakura Pembesi renk seçeneklerine sahip olan Huawei Band 6, sağlık özellikleri ve uzun pil ömrüyle dikkat çeken bir ürün. Batarya ömründen daha en başta bahsediyorum çünkü pil önemli. Huawei’nin yapay zeka yatırımlarının en büyük etkilerini hep pil ömründe gördük. Şirketin hem telefonları hem de aksesuarlarında verimli batarya kullanımı güçlü bir artı yön olarak karşımıza çıkıyor.

Çiçek Sepeti Fiyatı İçin Tıklayınız

Huawei Band 6 normal kullanımlarda iki haftaya varan bir pil ömrüne sahip. Bu da şarj döngüsünü birkaç günle sınırlamak istemeyenler için çok önemli bir artı. Birçok kullanıcı bu aksesuarları bir kez şarja takıp, ardından uzun süre unutmak istiyor. Haliyle pil ömrü önemli bir satın alma kararı oluyor.

Şimdi bu cihazların şarjının ne kadar gittiğinin yanısıra pilin dolum süresi de önemli. Band 6’yı sadece 5 dakika şarj ederek 2 gün kullanabiliyorsunuz. Yani acil bir durum olduğunda sizi yarı yolda bırakmamayı başarıyor.

Tasarımdan bahsedersek, 1.47 inçlik FullView AMOLED ekran son bileğinizde son derece şık duruyor. Ayrıca çözünürlük de hiç fena değil, Band 6 keskin güzel bir görsellik sunuyor. Ekranı kontrol etmek ve aradığınızı bulmak tıpkı önceki Huawei Band modellerinde olduğu gibi son derece kolay.

Düzenli spor yapanların kesinlikle dikkat ettiği noktalardan biri de ergonomi. Sadece 18 gram olan Band 6 son derece ergonomik bir akıllı bileklik. Ağır bir akıllı saatin aksine bileğinizdeki varlığını kısa süre içinde unutabiliyorsunuz. Tasarım açısından son derece beğendiğim bir ürün oldu. Son olarak dayanıklılığa da değinelim. Huawei Band 6 güçlü kasa yapısı sayesinde 5 ATM’ye kadar suya direnç sağlayabiliyor. Yani su ve toza karşı dayanıklılık konusunda güçlü bir ürün.

Yazılım ve Sensörler

Yazılımsal açıdan Huawei’nin akıllı saatleri ve bilekliklerini daha önce defalarca kullandığım için Band 6’ya alışmam çok kısa sürdü. Az önce söylediğim gibi menü kontrolleri son derece rahat ve aradığını bulmak için çok fazla çaba sarf etmiyorsunuz. Ana ekranı ise istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Huawei’nin Sağlık uygulaması üzerinden bilekliğinizin arayüzünü istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Bu alanda 100’den fazla seçeneğiniz olduğunu da belirtelim.

Şimdi asıl konumuza gelelim: Huawei Band 6’nın en büyük özelliği içerisindeki sensörler vasıtasıyla size sağladığı veriler. Bu veriler düzenli egzersiz yapanlar veya sadece sağlıklı, stresten uzak yaşamak isteyenler için önem taşıyor. Band 6 düzenli olarak kalp ritminizi, kandaki oksijen doygunluk oranını stres seviyenizi ölçüyor. Bu verileri istediğiniz zaman bilekliğin ilgili menüsü üzerinden veya Huawei Sağlık uygulaması üzerinden takip edebiliyorsunuz.

Ek olarak Huawei giyilebilir aksesuarların bence en özel olduğu takip alanı uyku. TruSleep 2.0 sayesinde uyku sağlığınızı son derece detaylı bir şekilde takip edebiliyorsunuz. TruSleep 2.0 sizin gece kaç saat uyuduğunuzu, uyandığınız anları, REM uykusunu ve daha birçok etmeni kontrol ediyor. Bu verileri kullanarak uykunuzu çok daha sağlıklı hale getirebiliyorsunuz.

Huawei Band 6’nın benzer ürünler sunan rakiplerine karşı bir diğer önemli avantajı ise antreman programları. 11 profesyonel ve 85 özelleştirilmiş antreman modu sunan Band 6 aklınıza gelecek neredeyse her alanda destek sunuyor. Yüzme, atletizm, masa tenisi, yani aklınıza ne gelirse…

Ayrıca tıpkı uyku takibinde olduğu gibi Huawei’nin akllı spor asistanı TruSport algoritması yardımıyla yaptığınız egzersiz takibi size yardımcı oluyor. Yaptığınız egzersizleri yine hem bileklik üzerinden hem de Sağlık uygulaması üzerinden takip edebiliyorsunuz.

Şu ana kadar anlattığım özelliklerin dışında ekosistem tarafında faydalı olan bazı özelikler de mevcut. Bildirim takibinizi bilekliğiniz üzerinden yapabilir, hatta istediğiniz uygulalamarın bildirimlerini kendiniz seçebilirsiniz. Bunun dışında telefon kamerasını uzaktan kontrol edebilir, müziklerinizi bileklik üzerinden çalabilir veya telefonunuzu kaybettiyseniz bildiğim yollayarak kolayca bulabilirsiniz.

Huawei Band 6 Fiyatı ve Bulunabilirlik

Özetle Huawei Band 6 549 TL’lik fiyatıyla benim son derece beğendiğim, fonksiyonel bir ürün olmuş. Ekranı, sağlık özellikleri ve genel ergonomisiyle üzerinde çalışılmış, güzel bir iş. Ayrıca neredeyse iki haftaya varabilen pil ömrü önemli artı.