Anasayfa Haber Xiaomi, Sanal RAM Özelliğini Test Ediyor

Xiaomi, Sanal RAM Özelliğini Test Ediyor

Xiaomi sanal RAM

Xiaomi, MIUI 12.5 kodlarında ortaya çıkan bilgilere göre depolama alanının RAM gibi kullanılabilmesi sağlayan bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bildiğiniz gibi birçok Xiaomi kullanıcısı MIUI arayüzünün yüksek RAM tüketiminden şikayetçi. Bu sebeple kullanıcılar bazı sistemsel donmalar ya da uygulama çökmeleriyle karşı karşıya kaldıklarını dile getiriyor. Özellikle giriş seviyesi Xiaomi telefon kullanıcılarının bu konuda en çok mağdur olanlar arasında olduğunu söyleyebiliriz. Birçok kullanıcı şikayetini akıllı telefon üreticisine iletirken, bugün ise MIUI 12.5 arayüzünün kodlarını inceleyen Kacper Skrzypek isimli bir yazılımcı, Xiaomi’nin bu soruna çözüm olabilecek Sanal RAM özelliği üzerinde çalıştığını gözler önüne serdi.

Yazılımcı tarafınca paylaşılan bilgilere göre, Sanal RAM veya Genişleyen RAM olarak isimlendirilmesi beklenen bu özellik sayesinde kullanıcıların depolama alanlarının bir bölümünü RAM haline getirebileceklerini görüyoruz.

Halihazırda test aşamasında olan bu özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak, yazılımcı özelliğin tıpkı Vivo X60 modelindeki Sanal RAM özelliği ile aynı şekilde çalışacağını ifade etmiş. Bildiğiniz gibi Vivo X60 modelinde yer alan Gelişmiş Bellek Yönetimi sayesinde cihazın RAM kapasitesi 3 GB daha artırılabiliyordu. Böylelikle 8 GB RAM’li model 12 GB’a, 12 GB RAM’a sahip olan modelse 15 GB RAM’a kadar genişletilebiliyordu. Böylece Vivo çoklu görevler sırasında yaşanabilecek çökme veya donma sorunlarının da tamamen önüne geçiyordu.

Xiaomi akıllı telefonlara gelecek olan özelliğinde aynen bu şekilde çalışması bekleniyor. Fakat yazılımcı Kacper Skrzypek, Xiaomi’deki RAM genişletme sınırının 3 GB yerine 1 GB ile sınırlı olacağının da altını özellikle çiziyor.