Anasayfa Haber Yeni Apple Watch Kan Şekeri İzleme Özelliği İle Gelebilir

Yeni Apple Watch Kan Şekeri İzleme Özelliği İle Gelebilir

Apple Watch Kan Şekeri

Yeni Apple Watch modeli glikoz veya kan şekeri izleme özelliği ile karşımıza çıkabilir.

Yeni Apple Watch modelinin glikoz veya kan şekeri izleme teknolojisi ile birlikte gelebileceği ortaya çıktı. Bir SEC dosyası, Apple ile İngiltere merkezli bir girişimin bu teknolojiye odaklandığını ve bu yeni özelliğin 2022 yılında giyilebilir cihazın bir parçası olabileceğini ortaya koyuyor.

SEC başvurusunda, 2022’de gelecek bir Apple Watch modelinin doğrudan glikoz izleme özelliğine sahip olacağından açıkça bahsedilmiyor. Öte yandan, Rockley Photonics adlı İngiliz girişimin Apple ile bağlantısının önümüzdeki yıl önemli bir şeyin gerçekleşebileceği anlamına gelebileceği öngörülüyor. Rockley Photonics’in bir kişinin glikoz seviyesini kızılötesi ışık kullanarak izlemek için sensörler tasarlama konusunda uzmanlaşmış olduğunun da altını çizelim.

The Telegraph tarafından Rockley Photonics’in New York’ta halka açılmayı planladığını fark etmesiyle, şirketin Apple ile olan ilişkisine dair ek bilgiler de ortaya çıkarıldı. Görünüşe göre Apple, Rockley Photonics’in 2020’deki gelirinin yüzde 100’ünü oluşturan iki müşterisinden biri. Apple’ın en büyük mü yoksa en büyük ikinci müşteri mi olduğu ise bilinmiyor.

Daha önce Apple Watch Series 7’nin bu özelliğe sahip olacağı ileri sürülmüştü ancak söylentiler bu akıllı saatin 2022’de değil, bu yıl piyasaya çıkacağını öne sürüyor. Apple’ın 2021’in önümüzdeki aylarında yeni bir akıllı saat sunmayı planlamadığını varsaydığımızda, 2022 için Apple Watch Series 7’nin EKG desteği ve bir oksimetreye ek olarak kan şekeri izlemesini destekleyeceğini varsaymamız mümkün.

Diğer taraftan, Apple Watch ile Covid-19 ve diğer solunum yolu hastalıklarının tespit edilebileceği söyleniyor.