Anasayfa Haber eBay, Kripto Para İle Ödeme Yöntemi Getirebilir

eBay, Kripto Para İle Ödeme Yöntemi Getirebilir

eBay Kripto Para

eBay gelecekte kripto para ile ödeme kabul etmenin yanı sıra NFT satışı da gerçekleştirmek istiyor.

eBay gelecekte bir ödeme şekli olarak kripto para birimini kabul etme olasılığına açık olduklarını ve platformunda NFT elde etmenin yollarını aradıklarını paylaştı. Her geçen gün daha fazla şirket sanal para birimlerini ödeme şekli olarak kabul etmeye başlıyor. Bu anlamda birkaç yıl önce büyük finans kurumları tarafından dışlanan bir varlık sınıfı, ana akım olmaya bir adım daha yaklaşmış durumda. Örneğin Tesla, elektrikli otomobilleri için ödeme olarak Bitcoin kabul ederken, ödeme devi PayPal da geçen yıl müşterilerin çevrimiçi cüzdanlarını kullanarak işlem yapmalarına izin vermeye başladı.

eBay, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Her zaman en ilgili ödeme şekillerine bakıyoruz ve ileride bunu değerlendirmeye devam edeceğiz. Acil bir planımız yok, ancak kripto para birimi göz önünde bulundurduğumuz bir şey” diyor. Hatta CEO Jamie Iannone, CNBC’ye verdiği bir röportajda sanal para birimini kabul etmenin şirketin aradığı bir seçenek olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz hafta ikinci çeyrek kâr tahmini de zayıf kalan ve yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratan eBay, NFT alanına girmenin de yollarını arıyor. Bir blok zincirinde var olan ve bir tür dijital varlık olan NFT’ler milyonlarca dolara satılan NFT sanat eserleri ve Kings of Leon rock grubu gibi müzisyenlerin son albümleri için NFT’yi kullanmasıyla bu yıl popülerlik kazandı. Iannone, eBay’de NFT’leri kolay bir şekilde nasıl etkinleştirebileceklerine dair fırsatları araştırdıklarını da sözlerine ekliyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version