Anasayfa Haber iPhone 13 Pro’nun 120Hz Ekranını Samsung Üretebilir

iPhone 13 Pro’nun 120Hz Ekranını Samsung Üretebilir

iPhone 13 Pro ekranı Samsung

iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max modellerinde yer alacağı iddia edilen 120 Hz AMOLED ekranlar Samsung tarafından üretilebilir.

Hatırlayacağınız üzere daha önceden paylaşılan raporlarla beraber iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max’in 120Hz yenileme hızına sahip olan AMOLED ekranların üzerine kurulacağı söylenmişti. Tüm bu iddialar gündemi meşgul ederken, bugün ise iPhone 13 Pro modellerinde yer alacak olan 120Hz AMOLED ekranların tamamının Samsung tarafınca üretileceği ileri sürüldü.

Şimdilik ortaya atılan bu iddia ile ilgili hem Samsung hem de Apple cephesinden herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak, MacRumors’un haberine göre 13 Pro ve 13 Pro Max modellerinin 120Hz desteğine sahip olacağını ve serinin yeni modellerinin düşük pil tüketimiyle ön plana çıkan LTPO AMOLED ekran teknolojisiyle de beraber geleceğini görmekteyiz.

Bildiğiniz gibi LTPO OLED paneller, ekranın yenileme hızını değiştirebildikleri için normal OLED panellere kıyasla daha düşük enerji tüketiyor. Örnek verecek olursak, kullanıcı arayüzünde gezinirken yenileme hızı otomatik olarak 120 Hz’e geçebilirken, video izlerken 30 Hz veya 60 Hz’e kadar düşebiliyor. Ekranda hiçbir şey yokken ise yenileme hızı 1 Hz’e kadar düşüyor ve böylelikle güç tasarrufu sağlanmış oluyor. Bu da ekstra pil tüketimini engelliyor.

Bunun yanı sıra söz konusu bu özelliğin ilk olarak iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max modellerinde yer alması bekleniyordu. Ancak, yeni iPhone modelleri tanıtıldıktan sonra tüm bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıkmıştı. Daha sonrasında yayınlanan raporlarla beraber tüm gözler Eylül ayında tanıtılacağı ön görülen iPhone 13 serisine çevrilmişti.