Anasayfa Haber Sony, Discord İle Ortaklığını Duyurdu

Sony, Discord İle Ortaklığını Duyurdu

Sony Discord

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, Discord’un 2022 yılında PlayStation Network’e entegre olacağını duyurdu.

Mart ayında Microsoft’un Discord’u satın almak için bir hamle yaptığı ortaya çıkmıştı. Microsoft’un şirketi satın almak üzere 10 milyar doların üzerinde bir teklif vermeye hazır olduğu söyleniyordu. Ancak sonradan yayınlanan haberlerle birlikte ikili arasındaki görüşmelerin sona erdiği ifade edilmişti. Tüm bu yaşananlar oyun basını tarafınca yakından takip edilirken, kısa bir süre önce Sony cephesinden Discord ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamayla birlikte Sony, Discord ile ortalık kurduğunu kamuoyuna duyurdu.

Discord ile ortaklık kurduklarını PlayStation kullanıcılarına müjdeleyen Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”PlayStation’da dünyanın her yerinden oyuncuların birbirleriyle bağlantı kurmasını, yeni arkadaşlıklar ve topluluklar oluşturmasını sağlamak için sürekli olarak yeni yollar arıyoruz. Bu ruhla, dünya genelinde 140 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan iletişim hizmeti Discord ile ortaklık kurduğumuzu duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

Ekiplerimizle birlikte Discord’u PlayStation Network’e entegre etmek için sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Amacımız, Discord ve PlayStation deneyimlerini gelecek yılın başlarında konsol ve mobil cihazlara getirerek oyuncuların birbirleriyle daha kolay ve rahat bir şekilde iletişim kurmalarına ve eğlenmelerine imkan sağlamak.’’

Pandemi süreciyle beraber oldukça popüler bir hale gelen Discord, bildiğiniz gibi gelirlerini de artmıştı. Bu doğrultudaysa şirket, 2019’da 45 milyon dolardan fazla ve 2020’de 130 milyon dolardan fazla gelir elde etmişti.