Anasayfa Haber Twitter Spaces, 600 Üstü Takipçisi Olanlara Açıldı

Twitter Spaces, 600 Üstü Takipçisi Olanlara Açıldı

Twitter Spaces

Clubhouse takibi Twitter Spaces, 600 üstü takipçisi olan kullanıcılara sunulmaya başladı.

Twitter, Clubhouse rakibi olan Twitter Spaces özelliğini geçtiğimiz yılın sonlarına doğru beta olarak sunmuştu. Ses odaları özelliği Mart ayında ise Android’e gelmişti. Şimdi ise Twitter Spaces, 600 üstü takipçisi olan tüm kullanıcılar için erişilebilir hale geliyor.

Spaces, kullanıcıların bir araya gelmelerine ve seçtikleri herhangi bir konu hakkında konuşmalarına olanak tanırken, bu alan oluşturan kullanıcıların kontrolünde kalıyor. Tweet’leri sabitlemek, odadaki herkes için altyazıları açmak ve diğer kullanıcıları bu alanda konuşmaya davet etmek de mümkün. Katılımcı kullanıcıların da konuşma sırasında konuşma talebinde bulunması mümkün. Toplantı sahipleri ve katılımcılar, kullanıcıları veya doğrudan alanı da rapor edebilecek. Ek olarak, toplantı sahipleri konuşmaların kontrolden çıkması durumunda tüm konuşmacıları tek seferde sessize alabilecek. Bir kullanıcının takipçileri, şu anda yayında olan Spaces’ı Twitter akışlarının en üstünde görecek ve katılma seçeneğini görebilecekler.

Twitter Spaces

Twitter, ses odaları için bazı yeni özellikler de duyurdu. Öncelikle biletli Spaces, toplantı sahiplerinin kullanıcılardan belirli bir sohbete katılma ayrıcalığı için ücret almasına olanak tanıyor. Toplantı sahipleri mevcut biletlerin fiyatını ve maksimum miktarını belirleyebilirken, gelir çoğunlukla toplantı sahibine gidiyor. Twitter da tabii ki kendisine küçük bir miktar almayı ihmal etmiyor. Şirket bununla birlikte, Spaces’i planlama ve önümüzdeki haftalarda bunlar için hatırlatıcılar ayarlama olanağını da getirecek.

Daha sonra gelecek özellikler arasında Spaces’i diğer kullanıcılarla birlikte barındırma yeteneği, canlı altyazılarda iyileştirmeler ve o sırada bir alan barındırıyorsa Twitter akışında bir kullanıcının profil resmini vurgulayarak Spaces’a erişmenin yeni yolları yer alıyor.

Ayrıca konuşmacılar ve katılımcıları yönetmeye yardımcı olmasını istediğiniz durumda veya odadan ayrılmanız durumunda sunuculuk devretme ve diğer insanlarla birlikte sunuculuk yapma özelliği de gelecek. Buna ek olarak canlı altyazılarda da iyileştirmeler yapılıyor.

Diğer taraftan Clubhouse’un da Android beta uygulamasını test ettiğini hatırlatalım.