Anasayfa Haber Signal, Çalınan Facebook Kullanıcı Verisini Instagram’da Paylaşmak İsteyince Engellendi

Signal, Çalınan Facebook Kullanıcı Verisini Instagram’da Paylaşmak İsteyince Engellendi

Signal Facebook

Signal, çalınan Facebook kullanıcı verileri ile Instagram üzerinden reklam vermek istedi ancak buna müsaade edilmedi.

Facebook ve Signal, WhatsApp gizlilik politikasının değiştirilerek Facebook ile veri toplama ve paylaşma kararı alınmasından bu yana bir savaş içindeler. Hatta bu karar sonrasında, kullanıcıların büyük çoğunluğu WhatsApp yerine Telegram ve Signal gibi uygulamalara göç etmeye başladı. Bunu gören Facebook ise yeni gizlilik koşullarının uygulanmasını geciktirmek zorunda kaldı.

Signal son olarak savaşı doğrudan Facebook’a taşımış durumda. Şirket, yeni bir blog gönderisinde Facebook’un kullanıcılarından topladığı veri miktarını sergileyen bir dizi dürüst reklam yayınlamaya karar verdiklerini iddia ediyor. Diğer taraftan Facebook, Signal’in reklam hesabını reklamlar hedef kitleye ulaşmadan önce devre dışı bırakarak işleri kızıştırdı.

Signal Facebook

Signal bu reklamlar ile Facebook’un şirket tarafından toplanan muazzam verilerden yararlanan araçları aracılığıyla çok özel kullanıcıları hedeflemek istemiş. Facebook ve Instagram’ın aynı reklam platformunu paylaştığını ve böylece şirketlerin her iki platformdan toplanan çeşitli verilere erişebildiğini de hatırlatalım. Bu veriler arasında yaş, cinsiyet, konum gibi temel ayrıntıların yanı sıra takip ettiğiniz markalar, ilişki durumunuz, son etkinlikler ve daha fazlası gibi ayrıntılı veriler de yer alıyor. Bu veriler Signal’in, örneğin K-pop’u seven, kimya mühendisi olan ve Berlin’de yaşayan insanları hedefleyen çok özel reklamlar oluşturmasına izin vermiş. Böylece Signal, Facebook’un veri toplama uygulamalarına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla bu tarz reklamlar hazırlamış.

Signal gönderisinde, “Facebook’un sizin hakkınızda topladığı ve erişim sattığı kişisel verileri size göstermek için tasarlanmış çok değişkenli hedefli bir reklam oluşturduk. Reklam, reklam platformunun kullandığı izleyici hakkında toplanan bilgilerin bir kısmını gösterir.” ifadelerine yer veriyor.

Tabii ki Facebook bu izinsiz girişten rahatsız olmuş olacak ki Signal’in reklam hesaplarını hızla devre dışı bıraktı ve görünen o ki hesabı tekrar aktif etmeyecek.