Anasayfa Haber Twitter Sonunda Dikey Resimler İçin Görüntüleme Desteği Sunuyor

Twitter Sonunda Dikey Resimler İçin Görüntüleme Desteği Sunuyor

Twitter dikey resimler

Twitter, iOS ve Android platformları için dikey resimler desteğini duyurdu.

Twitter tarafından tweet’lerdeki görüntülerin mobil uygulamalarındaki görüntülenme biçiminde bir değişiklik yapıldığı duyuruldu. Sosyal medya ağı nihayet dikey resimler için iOS ve Android uygulamalarında destek sağlıyor. Yani platform, tweet’lerdeki bu resimleri önceden belirlenmiş bir en boy oranına kırpmayı bırakacak. Özelliğin son birkaç aydır test edildiğini de söylemeden geçmeyelim. Hatta şirket duyuruyu da örnek bir tweet ile yaptı.

Bu sayede kullanıcılar artık yanlış bir şekilde kırpılmış garip görüntülerle karşılaşmaktan kurtulmuş olacak. Bu aynı zamanda şirketin algoritmaların belirli görüntülerle önyargılı eleştirilerinden kaçınmasına yardımcı olacaktır. Daha uzun resimler tweet’te tamamen görüntülenemeyecek kadar uzunsa bunların otomatik olarak merkeze kırpılacağı da bilgiler arasında. Her zaman olduğu gibi kullanıcılar tam uzunlukta resmi görüntülemek için resme dokunabilecekler.

Şu anda değişiklik iOS ve Android uygulamalarını çalıştıran kullanıcılara sunuluyor. Öte yandan bunun web istemcilerine ve masaüstüne ne zaman ulaşacağına dair bir açıklama bulunmuyor. Buna ek olarak şirket, tweet’lerde yüksek çözünürlüklü yüklemeler için destek eklemek gibi görsellerle ilgili başka değişiklikler de yapıyor.

Özelliğin kademeli olarak sunulduğunu ve tüm kullanıcılara ulaşmasının zaman alabileceğini de not olarak düşelim.

Twitter, Spaces özelliğini de 600 üstü takipçisi olanlara açmış durumda.