Anasayfa Haber Netflix Eski BT Yöneticisi Michael Kail, Rüşvet Gerekçesiyle Suçlu Bulundu

Netflix Eski BT Yöneticisi Michael Kail, Rüşvet Gerekçesiyle Suçlu Bulundu

Netflix Michael Kail

Netflix BT operasyonlarından sorumlu eski başkan yardımcısı Michael Kail, onayladığı ödemeler ile şirkete milyonlarca dolar kayıp yaşatmış.

ABD Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada Michael Kail adlı Netflix BT operasyonlarından sorumlu eski başkan yardımcısının, Netflix ile sözleşme imzalama karşılığında teknoloji satıcılarından rüşvet almaktan suçlu bulunduğunu duyurdu. Adalet Bakanlığı, eski Netflix başkan yardımcısının, Netflix çalışanları için alınan ürünler ciddi performans sorunlarından muzdarip olsa da, çalışanları bunları kullanmaya zorladığını paylaşıyor.

Eski Netflix yöneticisi Michael Kail, federal bir elektronik dolandırıcılık, posta dolandırıcılığı ve kara para aklama jürisi tarafından mahkum edildi. Duyuruda Kail’in kendisine rüşvet ve komisyon veren satıcıların sözleşmelerini onaylamak için Netflix’teki pozisyonunu kullandığı belirtiliyor.

Kail’in daha küçük dış satıcı şirketlerden BT ürünlerini ve hizmetlerini satın alma sözleşmelerini onayladığı ve ödemelerine yetki verdiği söylenirken, kanıtların Kail’in Netflix’e ürün veya hizmet sağlayan dokuz teknoloji şirketinden komisyonlarda rüşvet aldığını gösterdiği ifade ediliyor. Karşılığında Kail, Netflix’e sağlanacak mal ve hizmetlere ilişkin milyonlarca dolarlık sözleşmeleri onaylamış.

Kail, 1 Kasım 2011’den Yahoo’ya geçtiği Ağustos 2014’e kadar Netflix’te BT operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Netflix, Kasım 2014’te Santa Clara County’deki bir Kaliforniya yüksek mahkemesinde Kail’e dava açtı ancak bir yıl sonra davayı düşürdü. Eski yönetici, 2018 yılında 19 adet banka dolandırıcılığı, 3 adet posta dolandırıcılığı ve 7 adet kara para aklama suçlamasıyla suçlandı ve 29 suçlamadan 28’inde suçlu bulundu.

Hatta Kail, komisyon ödemelerini kolaylaştırmak için Unix Mercenary LLC adlı bir limited şirket kurmuş. 7 Şubat 2012’de kurulan Unix Mercenary’nin çalışanı ve iş yeri yokken banka hesaplarının tek imzacısı da Kail olmuş.

Bu arada Netflix’in şifre paylaşımı yapılmasının önüne geçmek için de çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatalım.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version