Anasayfa Makale Apple AirTag Destekleyen Cihazlar

Apple AirTag Destekleyen Cihazlar

Apple AirTag fiyatı ve özellikleri

Apple’ın yeni nesne izleme aygıtını almayı planlıyor, ancak uyumluluk konusunda emin değilseniz bu yazımızdan AirTag desteki tüm cihazları listeliyoruz.

Apple nihayet kendi nesne izleyiciyicisi olan AirTag’i tanıttı. Daha önce Tile tarafından da benzer biri ürün satışa çıkmıştı fakat ülkemizde olmadığı için AirTag ile ilgili öğrenmemiz gerekenler var. Öncelikle Apple, daha doğru konum takibi için AirTag’i, içindeki U1 yongası sayesinde Ultra Geniş Bant teknolojisi desteğiyle donatmış. Çıkış fiyatı 29 ABD doları (veya dörtlü paket için 99 ABD doları) olan bu bozuk para büyüklüğündeki gereç artık satışta. Peki satın almadan önce önce uyumluluk kısmını merak ediyor olmalısınız.

AirTag’ler hangi cihazlarla uyumlu?

Cevap: iPhone’lar, iPad’ler ve iPod’lar. Ancak elinizdeki Apple cihazı, iOS 14.5 çalıştırıyor olmalı. Neyse ki, Apple’ın nesne izleyicisiyle uyumlu aygıtların tam listesinden açıkça görüldüğü gibi, AirTag’i kullanmak için en son iPhone’a sahip olmanıza gerek yok:

iPhone 12 iPhone 12 Mini iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max
iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max iPhone XS
iPhone XS Max iPhone XR iPhone XR iPhone X
iPhone 8 iPhone 8 Plus iPhone 7 iPhone 7 Plus
iPhone 6S iPhone 6S Plus iPhone SE Gen 1 iPhone SE Gen 2
iPad Pro 12.9 inç
(4. nesil)
iPad Pro 12.9 inç
(3. nesil)
iPad Pro 11 inç
(2. nesil)
iPad Pro 11 inç
(1. nesil)
iPad Pro 12.9 inç
(1. ve 2. nesil)
iPad Pro 10,5 inç iPad Pro 9,7 inç iPad Air 2
iPad Air (3.
nesil)
iPad Air (4. nesil) iPad mini 4 iPad mini (5.
nesil)
iPad (6. nesil) iPad (7.
nesil)
iPad (8. nesil) iPod Touch (7. nesil)

Şimdi, burada öncemli bir husus var. Tüm AirTag özellikleri yukarıda belirtilen cihazlar tarafından desteklenmemekte. En iyi örnek, daha doğru konumlandırma için Ultra Geniş Bant teknolojisini kullanan AirTag içindeki U1 çipinin Precision Finding özelliği. Öte yandan bu özellikten faydalanabilmek için U1 çipi ile birlikte gelen bir iPhone modeline sahip olmanız gerekiyor. Apple, şu anda yalnızca iPhone 11 ve iPhone 12 serisi cihazların Precision Finding’i desteklediğini söylüyor. Ancak bu yılın ilerleyen zamanlarında iPhone 13 serisi de uyumluluk listesine eklenecek.

AirTag Android Cihazları Da Destekliyor

AirTag, Android telefonlarla değil, yalnızca Apple cihazlarla uyumlu zira öncelikle Bul uygulamasına bağlandıktan sonra çalışıyor. Söz konusu uygulama henüz Android telefonlar ve tabletler için mevcut değil ve muhtemelen yakın gelecekte de yayınlanmayacak. Bununla birlikte, NFC desteğine sahip bir Android telefonunuz varsa, Apple nesne izleyiciyle çok sınırlı -ancak yararlı- bir etkileşim sunabilir.

Apple, menzil dışına çıkan bir AirTag’i bulmanızı sağlayan bir Kayıp Modu oluşturmuş. Dolayısıyla, vahşi doğada bir AirTag ile karşılaşırsanız ve içinde bir NFC çipi olan bir Android telefona sahipseniz, bir Kayıp Modu mesajı açmak için izleyicideki telefona dokunmanız yeterli. Kayıp Mod mesajı sizi AirTag’in sahibinin iletişim numarasını gösterecek bir web sitesine yönlendirecek, böylece onlara ulaşıp kayıp nesne izleyicisini ve ekli öğeyi bulmalarına yardımcı olabileceksiniz.

Apple Airtag

Ayrıca sizinle birlikte hareket eden ve sahibi tarafından Kayıp Modu’na alındıktan sonra sesler çıkaran bir AirTag varsa, ekrandaki talimatları izledikten sonra izleme cihazını susturmak için NFC özellikli Android telefonunuza dokunabilirsiniz. Bu aynı zamanda, ilk etapta onu kaybeden kişiye iade etmek için gerekli bilgileri bulmanıza da yardımcı olacak.

Elbette cüzdanınız veya araba anahtarlarınız gibi nesneleri sık sık unutma eğilimindeyseniz AirTag kullanışlı olacaktır, ancak telefonunuzu korumak da aynı derecede önemli. Bir iPhone 12‘ye sahipseniz, parlak telefonunuzu kazalardan korumak ve bozulmamış halde tutmak için cihaza bir kılıf almanız faydalı olabilir.