Anasayfa Haber Google Asistan Yayın Özelliği Geliştirildi

Google Asistan Yayın Özelliği Geliştirildi

Google Asistan Yayın

Google Asistan için Yayın geliştirmeleri de dahil yeni aile odaklı özellikler duyuruldu.

Google, aile odaklı birkaç yeni Asistan özelliğinin kullanıcılara sunulduğunu duyurdu. Google Asistan için gelen yenilikler arasında Yayın (Broadcast) özelliğindeki iyileştirmeler, yeni Aile Zili (Family Bell) hatırlatıcıları ve Asistan destekli akıllı ekranlara özgü birkaç özellik yer alıyor.

Öncelikle, Asistan’ın Yayın özelliğine eklenen bir yenilik olarak Aile Yayını öne çıkıyor. Bu özellik, Yayın’ın yeteneklerini artık Google Aile Grubu üyelerine cihazlar arasında güncellemeler gönderme özelliğini içerecek şekilde genişletiyor. Örneğin, gruptaki üyeler evden uzaktayken cep telefonlarından güncellemeler alabilecek ve sesli notla yanıt verebilecek.

Yeni eklemeler alan diğer bir Asistan özelliği de Aile Zili hatırlatıcısı. Aile Zili hatırlatıcıları, asistan aracılığıyla programlanabilen çeşitli etkinlikler için okul ziline benzer zamana özgü hatırlatıcılar. Google şimdi de bahçe işleri için iki yeni hatırlatıcı ekliyor ve çocuklara odayı toplamalarını hatırlatıyor. Ek olarak özellik, aynı anda birden fazla akıllı ev cihazında çalma yeteneği kazanıyor. Şirket, kullanıcıların yakında uyandırma kelimesini kullanmak zorunda kalmadan sadece “Dur” diyerek bu zilleri durdurabileceklerini söylüyor. Özelliğin kullanılabilirliğini Felemenkçe, Fransızca, Almanca, Hintçe, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce ve İspanyolca dahil olmak üzere sekiz yeni dile genişletilmiş durumda.

Yeni çocuk odaklı özellik olarak ise Harry Potter’dan Quidditch ve Penguin Random House’dan “Kimdi?” serisi karşımıza çıkıyor. Google, kullanıcıların Ida B. Wells, Ruth Bader Ginsburg ve 100’den fazla kişi hakkındaki hikayeleri dinleyebileceğini ekliyor.

Google’ın 2 adımlı doğrulama özelliğini herkes için aktif etmeye hazırlandığını da hatırlatalım.