Anasayfa Haber Clubhouse Android Uygulaması Çıktı

Clubhouse Android Uygulaması Çıktı

Clubhouse Android Beta

Clubhouse, indirme sayıları düşmeye başlayınca Android uygulamasını piyasaya sürdü.

Canlı ses uygulaması Clubhouse, daha geniş kitlelere ulaşmak için pazar günü ABD’deki Android kullanıcılarına uygulamasının bir test sürümünü sunmaya başlayacağını söyledi.

Ünlü milyarder Elon Musk ve diğerlerinin sesli sohbetlerde yer almasının ardından bu yılın başlarında popülaritesini artıran uygulama, Facebook ve Twitter gibi büyük rakiplere ek olarak girişimler tarafından da kopyalanmaya başlamıştı.

Uygulama yalnızca Apple kullanıcıları tarafından ve davetle edinilebiliyordu. Çin gibi bazı pazarlarda ise davetiyeler çok arandığı için çevrimiçi pazarlarda açık artırma ile satılıyordu.Ancak popülerliğinin de bir ölçüsü olan uygulamanın indirmeleri önemli ölçüde düştü.

Popülerliği Düşüyor

Sensor Tower’a göre Şubat ayında 9.6 milyon indirme ile zirveye ulaşan bu sayı, Mart ayında 2.7 milyona ve ardından Nisan ayında 900.000 indirmeye düştü. Düşüş, uygulamanın uzun vadeli canlılığını ve başarısını kısmen pandemi sırasında evde daha fazla zaman geçiren insanlara borçlu olup olmadığı hakkında soruları ateşledi.

Clubhouse Android Uygulaması
Clubhouse, ancak popülerliği düşünce Android’deki yerini aldı.

Uzun süredir beklenen Android lansmanı ile birlikte Clubhouse’un dünya çapında daha fazla yeni kullanıcıya ulaşması bekleniyor. Android sürümü, diğer İngilizce konuşulan pazarlara ve ardından ABD pazarı beta lansmanından günler ve haftalar sonra dünyanın geri kalanına ulaşacak. Kategoriyi oluşturan Clubhouse, CEO’su Mark Zuckerberg’in Nisan ayında Clubhouse tarzı canlı ses odaları ve kullanıcıların podcast’leri bulup çalmaları için bir yöntem de dahil olmak üzere bir dizi ses ürününü duyurduğu Facebook gibi rakiplerle karşı karşıya.

Ocak ayında Twitter, daha fazla içerik oluşturucuyu yanına çekmek için kullanıcıların canlı sesli sohbet odalarına ücreti giriş yapabileceği “Spaces” özelliğini sunacağını söyledi. Twitter’ın bu özelliği Mart ayından beri Android kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.