Anasayfa Haber Apple, Portatif Hibrit Konsol Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Apple, Portatif Hibrit Konsol Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Apple portatif hibrit konsol

Apple portatif hibrit konsol cihazı ile Nintendo Switch’e rakip olabilir.

Apple’ın portatif hibrit konsol üzerinde çalışıyor olabileceği ileri sürüldü. A12 Bionic çipsetinden güç alan yeni Apple TV 4K modelinin de beklentileri karşılamadığı ve şirketin bu cihazda oyun performansına odaklanmadığı ifade ediliyor. Bu anlamda şirketin, performans iyileştirmeleri ve gelişmiş grafik işleme yetenekleri olan bir çipset bulunduracak yeni bir oyun odaklı portatif hibrit konsol üzerinde çalıştığı tahmin ediliyor.

Wccftech’in haberine göre, Apple’dan gelecek hibrit konsolun Nintendo Switch’e benzer olması bekleniyor. Yani Apple’ın artık doğrudan oyuncuları hedefleyen bir ürün sunmak istediği görülüyor. Söylentiler, ürünün iPhone ve iPad gibi markanın mevcut güçlü cihazlarından ayıran güçlü bir soğutma sistemine sahip olabileceği yönünde. Ayrıca, portatif hibrit konsolun mevcut A serisi ve M serisi çipsetlerden farklı olacak yeni bir çipset tarafından destekleneceği de bilgiler arasında.

Apple’ın Apple Arcade platformuna özel oyunlar getirmek için Ubisoft gibi önemli oyun geliştiricileriyle pazarlık yaptığı da söyleniyor. Şirketin yaklaşmakta olan konsolunu, oyun odaklı servisi Apple Arcade ile nasıl bütünleştirdiğini görmek tabii ki ilginç olacak.

Daha önce de şirketin 2020 yılında oyun ihtiyaçlarına odaklanan bir Mac modeli piyasaya süreceği söylenmişti ancak böyle bir şey gerçekleşmedi.

Yine de Apple’ın bu projeden vazgeçme ihtimalinin de olabileceğini unutmamam gerekiyor. Diğer taraftan şirket MacBook Pro modelleri için M1X veya M2 çipsetini geliştiriyor.