Anasayfa Haber Epic Games, PlayStation Özel Oyunları için Sony’e 200 Milyon Dolar Teklif Etti

Epic Games, PlayStation Özel Oyunları için Sony’e 200 Milyon Dolar Teklif Etti

Epic Games PlayStation özel oyunları

Sızdırılan belgelerle beraber Epic Games’in PlayStation özel oyunları için 200 milyon dolar teklif ettiği ortaya çıktı.

Dağıtmış olduğu ücretiz oyunlarla sık sık adından söz ettiren Epic Games’in geleceğe yönelik planları sızdırıldı. PC Gamer tarafından yayınlanan habere göre Epic Games’in PlayStation özel oyunları için Sony’e 200 milyon dolar teklif ettiği gün yüzüne çıktı.

Haftalık Mağaza Stratejisi toplantısından sızdırılan belgeyle birlikte, şirketin 4 ila 6 özel PlayStation oyunu için yaklaşık 200 milyon dolarlık bir teklifte bulunduğunu görüyoruz. Şimdilik, Epic Games’in hangi oyunlar için Sony’e teklifte bulunduğu bilinmiyor. Fakat şirkete yakın birçok kaynak bu oyunların geçmiş dönemlere ait olan PlayStation 4 oyunları olduğunu düşünüyor.

Epic Games’in Sızdırılan Toplantı Belgesi

Sony’den yanıt bekleyen şirketin, ayrıca Nintendo ve Microsoft’a da benzer bir teklifte bulunduğu belirtilmiş. Nintendo Switch oyunlarını PC’ye getirmek için teklifte bulunan şirketin bu teklifinin Nintendo tarafınca geri çevrildiği söyleniyor. Bunun yanı sıra toplantı notlarında Microsoft ile de görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor. Ne yazık ki bu görüşmenin de detayları bilinmiyor.

Şimdilik firmalardan bu konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklamanın yapılmadığını da belirtelim. Ancak sızdırılan bu toplantı notlarından yola çıkacak olursak, önümüzdeki günlerde oyun dünyasında bir hayli hareketli günlerin yaşanabileceğini söyleyebiliriz.