Anasayfa Makale Huawei MateBook D16 – Öne Çıkan Özellikler

Huawei MateBook D16 – Öne Çıkan Özellikler

Huawei MateBook D16 inceleme

Huawei’nin ofis ve günlük kullanım odaklı Huawei MateBook D16 modelinin öne çıkan özelliklerine bakıyoruz.

Huawei, MateBook serisi ile günümüz rakiplerinin arasında göze çarpan bir çıkış yakaladı. MateBook D16 da hayatı kolaylaştıran özellikleri ve günlük kullanımda sunduğu yenilikleriyle geliyor. Ofis bilgisayarı olarak nitelendirilen bu model ince kasa ve ekran çerçevesiyle güçlü donanım sunuyor. Bu donanımlara ise Huawei’nin en güncel teknolojileri eşlik ediyor. Peki bu teknolojiler neler?

Huawei Shop Fiyatı İçin Tıklayınız

16.1 İnç Huawei FullView Ekran

Huawei MateBook D16, yüzde 90 düzeyinde görüntülenebilir alan sunan bir IPS ekranla geliyor. 4.9mm ince çerçeve tasarımıyla da bulunduğu ortama uyum sağlayan dizüstü bilgisayar, düşük mavi ışık ve titreşim önleme özellikleriyle kullanıcılarının göz sağlığını korumayı hedefliyor.

Huawei MateBook D16 ekran özellikleri

Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız

Hem iş hem de eğlence için renk doğruluğu önemli. Huawei MateBook D16, yüzde 100 sRGB renk gamı ve 300nit panel parlaklığıyla bu noktada ideal bir seçenek oluyor. Ayrıca 1920×1080 yani Full HD çözünürlüğe sahip bu panel, çoklu görevler için de bekleneni verebiliyor.

Huawei Share ile Telefon Ekranınızı Masaüstünüze Taşıyın

Huawei’nin iş ve gündelik hayatı kolaylaştıran en iyi özelliklerinden biri olan Huawei Share, Huawei MateBook D16 ile de sunuluyor. Uyumlu Huawei veya Honor akıllı cep telefonlarınızı dizüstü bilgisayarınızın belirlenmiş yüzeyine yerleştirdiğinizde otomatik olarak bağlantı kuruluyor. Bu sayede akıllı telefonunuzun ekranını masaüstünüze yansıtabiliyorsunuz.

Huawei MateBook D16 huawei share

Huawei Share’in özellikleri bununla da kalmıyor. Bilgisayarınızı kullanarak telefonunuzdaki dosyalara, medya öğelerine ve belgelere erişebilir ve bunları düzenleyebilirsiniz. Ayrıca akıllı telefonunuz ve bilgisayarınız arasında sürükle bırak hareketi ile dosya transferi yapmanız da mümkün.

Hızlı Kablosuz ve Kablolu Bağlantı Seçenekleri

Huawei MateBook D16, kullanım amacına hizmet eden hızlı bağlantı seçeneklerine sahip. Hem kablolu hem de kablosuz bağlantılarda yüksek hız vadeden bu model, bu yönüyle de dikkat çekiyor.

Hızlı Kablosuz İnternet: Wi-Fi 6

Huawei MateBook D16, güncel kablosuz ağ standardı olan Wi-Fi 6 (802.11ax) için tam destek sunuyor. Önceki nesle göre 2.7 kat daha yüksek bağlantı hızları vadeden bu teknoloji, kablolu bağlantı düzeyinde düşük gecikme ve stabilite sunuyor. Böylelikle kablo karmaşası olmadan dizüstü bilgisayarınız ile yüksek boyuttaki dosyaları aktarabiliyorsunuz.

Güncel ve Hızlı Veri Portu: USB 3.2 Gen1

Kablosuz standartlarda bekleneni sunan Huawei MateBook D16, kablolu bağlantılarda da bu istikrarı sürdürüyor. Ayrıca notebook, ince tasarımına rağmen 2 adet Type-A USB 3.2 Gen1 portu ve tam boy HDMI 2.0 (4K 60Hz’ye kadar) çıkışı bulunduruyor. Bunlara ek olarak ise birden çok görevi yerine getirebilen (örneğin 4K 120Hz destekli DisplayPort 1.4) 2 adet de USB Type-C portuna yer verilmiş.

Cihazın üzerinde bulunan USB portlarıyla depolama aygıtınız ve bilgisayarınız arasında hızlı veri transferi yapabilir, görüntü çıkışları ile de birden fazla ekran kurulumu yapabilirsiniz.

15 Dakika Şarj ile 2 Saat Kullanım: 56 Wh Batarya

56 Wh Lityum Polimer batarya ile gelen MateBook D16, 15 dakika şarj etmeniz durumunda 2 saatlik bir kullanım vadediyor. Bu sayede uzun süre şarj süresi beklemeden kısa süreli işlerinizi yerine getirebiliyorsunuz.

Huawei MateBook D16 şarj aleti

Cihazla birlikte sunulan kompakt USB-C soketli 65W şarj cihazı, çantanızın küçük bölümlerine ve hatta cebinize de sığacak büyüklükte. Şarjınızın tükenmesi durumunda taşınabilirlikten ödün vermeden yolunuza devam edebilirsiniz. Ayrıca bu şarj cihazıyla tabletiniz, akıllı telefonunuz veya taşınabilir şarj cihazlarınızı şarj edebilirsiniz.

Ayrıştırıcı Özellikler

Huawei MateBook D16 ek olarak şunları içeriyor;

  • Parmak izi sensörü: Cihazı açarken parola girmenize gerek kalmaz.
  • Ekstra SSD yuvası: Depolama alanınızı 2 TB genişletebilirsiniz.
  • 7.1 çok kanallı ses: Ruh halinize göre ayarlayabileceğiniz 4 farklı ses modu.
  • Arka aydınlatmalı klavye: Arkadan aydınlatmalı klavye ile düşük ışıklı ortamlarda rahat çalışabilirsiniz.
  • Klavye düğmesine gömülü 720p kamera: Kullanımda olmadığında kapalı olan ve bu sayede güvenliği üst seviyede tutan bu web kamera, çevrimiçi toplantılarınız için yerleştirilmiş.

Performans ve Etkin Soğutma

Huawei MateBook D16 modelinin hayatı kolaylaştıran özelliklerini sizler için derledik. Ancak bu teknolojileri bizlerle buluşturan donanımlara da değinmek gerek.

Huawei MateBook D16 – Donanımsal Özellikler

Huawei’nin MateBook D16 modeli gücünü AMD’nin 7nm tasarımına sahip olan ve Zen 2 mimarisine dayanan Ryzen 5 4600H işlemcisinden alıyor. 6 çekirdekle 12 thread sunan bu işlemci, 35 – 54 Watt cTDP değerine sahip. Bu da yüksek performans; düşük güç tüketimi anlamına geliyor. Ayrıca 6 çekirdeğe sahip dahili grafik işlemcisini (ekran kartı) içeren bu işlemci sayesinde güç tüketimi daha da düşüyor.

Huawei bu işlemciye ek olarak bellek tarafında 8 GB ile 16 GB DDR4 3200 MHz RAM seçenekleri sunmuş. Böylelikle kullanıcılar kullanım amacına göre diledikleri gibi bellek tercihinde bulunabiliyor. Ayrıca depolama tarafında da yüksek hız sunan 512 GB NVMe PCIe bir SSD sunulduğunu belirtelim.

Huawei MateBook D16 – Etkin Soğutma

Huawei MateBook D16 soğutma - fan

Huawei, MateBook D16 modelini soğutmak için 2 adet Huawei Shark Fin tasarımlı kanatlara sahip fanlar yerleştirmiş. Bu fanlar gürültü düzeyini düşürmekle kalmayıp, 0.2mm inceliğinde olan kanatların sık yapısıyla da verimli çalışıyor. Ayrıca Fn + P kombinasyonu ile fanları Performans Modu’na alabilir, ekstra soğutma performansı sağlayabilirsiniz.

Huawei MateBook D16 İncelemesi İçin Tıklayınız