Anasayfa Haber PlayStation Remote Play, iOS İçin DualSense Desteği Sunuyor

PlayStation Remote Play, iOS İçin DualSense Desteği Sunuyor

PlayStation Remote Play Dualsense

iOS için PlayStation Remote Play güncellenerek PS5 DualSense oyun kolu desteği kazandı.

Sony tarafından PlayStation Remote Play için sunulan güncelleme iOS cihazların DualSense desteği kazanması sağlandı. PlayStation Remote Play uygulaması oyunlarınızı PC’ler ve akıllı telefonlar gibi diğer cihazlara aktarmanıza ve birden fazla platformda kaldığınız yerden devam etmenize olanak tanıyor. Özelliğin desteklediği cihazlar arasında ise PS5, PS4, PC, Mac, iOS ve Android bulunuyor. Daha önce, mobil cihazlar yalnızca DualShock 4 oyun kolu ile Uzaktan Oynatma olanağı sunulduğunu da belirtelim.

DualSense oyun kolunu Bluetooth aracılığıyla bir iPhone ile eşleştirmek için iOS 14.5 veya üstü gerekiyor. En az 5 MB geniş bant internete sahip olmak gibi diğer gereksinimler ise aynı kalmış durumda.

Öte yandan IGN, iPhone ile yaptığı testlerde bazı sorunlara rastlamış durumda. Örneğin haptikler, Astro’s Playroom ve MLB The Show 21 gibi Sony oyunlarında çalışmamış. Uyarlanabilir Tetikleyiciler çalışırken de haptikler Control’de bir kez daha başarısız olmuş. Ek olarak, kulaklık girişi ve dahili hoparlör de henüz çalışmıyor. Bu sorunların ise gelecek bir güncelleme ile çözülmesini bekleyebiliriz, Bu arada Sony ürün sayfasındaki açıklamasında PC, Mac, iPhone veya iPad’de uzaktan oynatma kullanılırken ses çıkışı ve dokunsal efektler gibi DualSense özelliklerinin kullanılabilirliğinin değiştiğini ve bazı özelliklerin kullanılamayabileceğini de paylaşıyor.

Remote Play uygulaması henüz Android cihazlarda DualSense için destek sağlamıyor ancak yakında geleceğini düşünüyoruz. PS Remote Play uygulamasını App Store üzerinden hemen indirebilirsiniz.

PS5 Remote Play Nasıl Kullanılır” makalemize de bir göz atmanızı öneriyoruz.