Anasayfa Haber Intel Alder Lake S, DOTA 2 Testinde Görüntülendi

Intel Alder Lake S, DOTA 2 Testinde Görüntülendi

Intel Alder Lake S

Yarı iletken sektörünün çeşitli söylentilerle çalkalandığı bu dönemde yeni bir bilgi daha paylaşıldı. Intel Alder Lake S işlemcisi üzerinde DOTA 2 çalıştırıldığı iddia ediliyor.

Dota 2’yi saniyede 120 kare hızında çalıştıran gizemli bir işlemcinin, 12. nesil Intel Alder Lake S olduğu ortaya çıktı. Alman teknoloji sitesi Computer Base tarafından paylaşılan CapFrameX veritabanında görüldüğü üzere bahsedilen donanım, Alder Lake olarak isimlendirilmiş ancak çalışma frekansının 2.2 GHz olması akıllarda şüphe uyandırıyor. Haliyle bu bilgi resmi olarak doğrulanmadığından konuya şüpheli yaklaşmakta fayda var.

CapFrameX’den alınan verilere göre Intel Alder Lake S işlemcisine sahip sistemde Dota 2 denemesi 5 Nisan 2021 tarihinde yapılmış. Sistemde yer alan diğer donanımlar ise NVIDIA GeForce RTX 3080 ve 32GB (4x8GB) DDR5 bellek olarak belirtilmiş durumda. Dota 2 testinde alınan FPS değerler şu şekilde:

  • Maksimum FPS: 549.15
  • Ortalama FPS: 119.98
  • Minimum FPS: 46.93
  • %1 FPS: 88.85
  • %0.1 FPS: 78.75

Bundan önceki haberlerimizde de 12. nesil Intel Alder Lake hakkında çeşitli bilgiler vermiştik. İşlemcinin teknik özelliklerine kısaca tekrardan değinmemiz gerekirse, Intel bu seri için büyük bir değişikliğe giderek big.LITTLE mimarisine yöneldi. 10nm SuperFin yonga tasarımına sahip olan Alder Lake, hibrit işlemci teknolojisinin de desteğiyle birlikte, yüksek performanslı Golden Cove çekirdeklerin güç tasarrufu sağlayan Gracemont çekirdeklerle bir arada çalışması prensibine dayanacak. Yonganın ayrıca, DDR5 ile PCI-e 5.0 standartlarını da destekleyeceği biliniyor. Diğer bir taraftan CPU soketleri LGA 1700 olarak yenilendiği için yeni anakart almak şart.

Intel Alder Lake S’in ne zaman çıkacağı resmi anlamda hala belirsiz. Tahminlere göre 2021’in sonuna doğru piyasaya sürülecek olan işlemci hakkında bu tip söylentiler yayılmaya devam ettikçe çıkışına az kaldığı sonucuna varabiliriz. Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.