Anasayfa Video TCL 10 Tab Max Tablet İncelemesi

TCL 10 Tab Max Tablet İncelemesi

TCL’in en iyi donanımlı tablet modeli TCL 10 Tab MAX’a yakından bakıyoruz.

10 Tab MAX’ın haricinde markanın bir de TCL Tab 10S modeli bulunuyor. Bu modeli Technopat’ta daha önce incelemiştik. Max’i 10S’den ayıran özelliklerden en önemlileri daha hızlı işlemcisi ve daha iyi kamerası diyebiliriz.

TCL Amazon Fiyatları İçin Tıklayınız

TCL 10 Tab MAX, 10.36 inç büyüklüğünde bir tablet ve 8.6mm kalınlığa sahip. 9.96mm inceliğinde çerçeveler ve %80 ekran gövde oranı Android tabletler arasında bu konuda rekabeti koruyor diyebiliriz. 464 gram ağırlık yine bu boyutta bir tablet için iyi diyebileceğimiz bir değer.

Ekran ve tasarım

Tabletin ekranı 1200×2000 piksel boyutlara sahip ve bir IPS LCD kullanılmış. Bu ekran teknolojisi günümüzde tabletlerde ağırlıklı olarak kullanılan ekran türü. Farklı açılardan bakıldığında dahi zengin renkler ve kontrast sunduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yan yana 2 kişi rahatça oturup film izlenebiliyor.

Tabletin çerçevesinde ve arkasında plastik kullanılmış, sadece koyu mavi renk seçeneği mevcut. Arkasında daha rahat kavranması için pürüzlü bir doku oluşturulmuş. Sol üstte TCL yazısını, sağda kamerayı görüyoruz.

Çerçevelerde 4 adet ızgara görüyoruz, ancak bunlardan sağda ve solda olmak üzere sadece birer tanesi hoparlör. Stereo hoparlör tabletiyle film izlemeyi sevenler için güzel bir tecrübe sunuyor. Hafıza kartı çekmecesi ise tabletin üst kısmında bulunuyor.

Güç düğmesi ve ses açma kapama tuşlarıyla birlikte tabletin üzerinde toplam 3 tuş var. USB-C şarj yuvası sol tarafa konulmuş.

Pil kapasitesi ve şarj hızı

TCL bu tablette 8000 mAh kapasiteli bir pil kullanmış. Kutudan çıkan 18W hızlı şarj özellikli adaptörle 30 dakikada pil seviyesi %21’e çıkıyor. Tabletin tamamen şarj olmasıysa yaklaşık 4 saat sürüyor.

Pilin gücü internetten film ve video izlemede 8 saate yakın dayanırken, 5 saat kadar da kesintisiz oyun oynatabiliyor.

Kamera

Önde 8MP özçekim kamerası görüyoruz, arka kamerada ise 13MP sensör bulunuyor. Yaklaşık 1,5 cm uzunluğunda dikdörtgen bir çıkıntı içine hem flaş, hem de kamera konumlandırılmış. Her iki kamera da 1080p 30 kare saniyede videolar çekebiliyor.

Bu kameralar TCL’in akıllı telefonlarındaki kameralar kadar bol özellikle donatılmamış. Ne de olsa fotoğraf ve video çekmek bir tabletin asıl fonksiyonlarından biri değil. Ancak görüntülü arama gibi durumlarda ihtiyacı karşılıyor.

İşlemci, bellek ve depolama

Bu tabletin güzel noktalarından biri de güncel bir giriş seviyesi işlemciye sahip olması. 8 çekirdekli bu işlemci 4 adet 2.0 Ghz’de çalışan Arm Cortex A73 performans çekirdeğine, 4 adet 2.0 Ghz’de çalışan Arm Cortex 53 güç tasarruflu çekirdeğe sahip. GPU olarak Mali-G72 MP3’ü görüyoruz.

Sadece 4 GB bellek ve 64 GB’ depolama seçeneği olan modeli satışta. İstendiğinde dahili hafıza kartı yuvasına 256 GB’a kadar micro SD kart takıp depolamayı genişletebiliyorsunuz.

Uygulama açılış ve geçişlerde, sayfayı hızlıca kaydırdığınızda herhangi bir yavaşlamayla karşılaşmıyorsunuz. Google haritalarda ve YouTube’da da öyle, menülerde ve arayüzde gezinti oldukça hızlı.

TCL 10 Tab Max’ın Wi-Fi ve Wi-Fi/LTE combo versiyonları bulunuyor. Bizim incelediğimiz ürün sadece Wi-Fi bağlantı seçeneğine sahipti. Bu tablet Wi-Fi AC standardına kadar destek veriyor, yani daha yüksek hızlar için 5 Ghz ağlara bağlanabiliyorsunuz.

Yazılım özellikleri

Tablet kutudan Android 10 yüklü çıkıyor ve bununla birlikte TCL’in kendi arayüzü olan TCL UI da yüklü geliyor. Google Asistan ve ebeveyn denetimleri gibi özelliklerin bulunması bu tableti daha pratik ve güvenli yapıyor.

Ancak kilit açma yöntemleri arasında yüz tanımanın da olmasını isterdik. Bunun yerine Android 10 klasik parola, pin veya desen yöntemlerini kullanabiliyoruz. Ek olarak Google’ın SmartLock yöntemini de kullanabiliyorsunuz.

Bu özellik sayesinde tabletiniz ev ya da işyeri gibi önceden belirlediğiniz bir konumdaysa ya da güvendiğiniz akıllı saat, Bluetooth kulaklık gibi bir cihaza bağlıysa kilidin otomatik açılmasını sağlayabiliyorsunuz.

Tableti bir e-kitap okuyucu olarak kullanma planınız varsa, ekran ayarlarında göz yormayan okuma modunu aktif hale getirebiliyorsunuz.

Sonuç değerlendirmesi

2.200 lira fiyat etiketine sahip olan TCL 10 Tab Max, büyük ekranlı bir tablet arayan ev kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayan bir ürün. Özellikle de bu tableti ağırlıklı olarak film izlemek, oyun oynamak ve e-kitap okumak için kullanmak istiyorsanız, sunulan donanım fazlasıyla yeterli.