Anasayfa Haber Yenilikçi ve Modüler Dizüstü Framework Modular Ön Siparişte

Yenilikçi ve Modüler Dizüstü Framework Modular Ön Siparişte

Framework Modular

Framework Modular, dizüstü bilgisayarında masaüstü bilgisayar kadar yükseltme yapmak isteyenlerin oldukça hoşuna gidecek.

Dizüstü bilgisayarları yükseltmek genellikle RAM modülü eklenmesi veya fazladan bir SSD takmaktan öteye gidemiyor. Öte yandan, donanım girişimi Framework, Framework Modular adını verdiği dizüstü bilgisayarıyla bu algıyı tamamen değiştirmek niyetinde gibi gözüküyor.

Dizüstü bilgisayarları, geleneksel bir masaüstü bilgisayar kadar yükseltilebilir yapmak isteyen şirket, bunun için genişletilebilirliği ve modülerliği göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir dizüstü bilgisayar tasarlamış. Ön siparişe sunulan ürünün kendinizin monte edin kiti için 749 dolar ve toplanmış hali için 999 dolar fiyat etiketi belirlenmiş.

999 dolarlık temel model ile Intel Core i5-1135G7 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB SSD ve Windows 10 Home geliyor. Biraz daha pahalı olan 1399 dolarlık performans modeli ise Intel Core i7-1165G7, 16 GB RAM, 512 GB SSD ve Windows 10 Home sunuyor. Son olarak 1999 dolar olan en üstü modelde Intel Core i7-1185G7, 32 GB RAM, 1 TB SSD ve Windows 10 Pro mevcut. Kullanıcıların belleği 64 GB DDR4-3200’e yükseltebileceği ve depolama seçeneklerini maksimuma çıkarabileceği ifade ediliyor.

Ürünün çalışırken değiştirilebilen genişletme modülleri ise olaya farklı bir boyut katıyor. Temel model, çalışırken değiştirilebilir dört USB Type-C genişletme modülüyle birlikte geliyor. Bunlar USB Type-C kullanarak dizüstü bilgisayara takılıp bağlanabiliyor. Kullanıcılar satın alma sırasında bunları herhangi bir USB Type-C, HDMI, DisplayPort, microSD kart yuvası veya ek depolama seçenekleri kombinasyonu ile takas edebiliyor. Modüllerden bazıları fiyatı marjinal olarak artırsa da genel olarak ucuz oldukları için fiyatları 9 ila 19 dolar arasında değişiyor. Şirketin gelecekte daha fazla modül sunmayı planladığını da belirtelim.

Dizüstü bilgisayarda işlemci yükseltmeleri de sunacak. Öte yandan, işlemci soketli olmadığından tüm anakartın değiştirilmesi gerekecek. Windows kullanıcıları için bu yeni bir işletim sistemi lisansı gerektirebilir.

Yüzde 100 RGB gamı ​​ile 13,5 inç 2K ekran vardır, 55Wh pil, 1,5 mm hareket mesafesine sahip arkadan aydınlatmalı klavye, yerleşik çift MEMS mikrofonları ve donanım öldürme anahtarı (kill switch) diğer özellikler arasında.