Anasayfa Haber Clubhouse Android Sürümü Tüm Dünyada Kullanıma Sunuluyor

Clubhouse Android Sürümü Tüm Dünyada Kullanıma Sunuluyor

Clubhouse Android

Android için Clubhouse uygulaması bu hafta sonunda tüm dünyadaki kullanıcılara sunulmuş olacak.

Clubhouse tarafından kullanıcıların 5 bin kişiye kadar grupları barındıran sesli sohbet odalarında iletişim kurduğu uygulamasını Mart 2020 tarihinde piyasaya sürmüştü. Bu zamana kadar sosyal medya uygulaması sadece iOS platformu için ve yalnızca davet ile erişilebilir durumdaydı. Şimdi ise Clubhouse sonunda Android için de küresel çıkışını gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz hafta beta sürümü olarak Android uygulamasını piyasaya sürdükten sonra, sosyal ses platformu önümüzdeki hafta uygulamayı daha fazla ülkede kullanıma sunulacağını duyurdu. Lansman Salı günü Brezilya, Japonya ve Rusya ile başlayacak, Cuma günü Hindistan ve Nijerya ile devam edecek ve hafta sonuna kadar dünyanın geri kalanına yayılacak.

Clubhouse, başta da belirttiğimiz gibi lansman sırasında yalnızca iOS cihazlarında mevcuttu ve yalnızca davetli bir sosyal medya platformu olmaya devam ediyor. Bu kısıtlamaya rağmen, lansmanından bu yana sadece bir yıl içinde 10 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştı. Uygulamanın başarısı, Twitter ve Discord gibi diğer sosyal medya platformlarının da uygulamalarında Clubhouse benzeri özellikler sunmasını sağladı. Twitter, Spaces‘ı tanıtırken Discord’da da Sahne Kanalları bulunuyor. Bu arada Facebook da benzer bir özellik için çalışmalarını sürdürüyor.

Platform diğerlerinin yanı sıra Oprah, Drake, Elon Musk gibi birçok ünlü tarafından kullanılmakta. Bu kadar yüksek profilli bir kullanıcı tabanına sahip olmak, platformun son finansman turundan sonra 4 milyar doların üzerinde değer kazanmasına yol açtı.