Anasayfa Makale Huawei Watch Fit Elegant – Öne Çıkan Özellikleri

Huawei Watch Fit Elegant – Öne Çıkan Özellikleri

Huawei Watch Fit Elegant

Huawei Watch Fit Elegant gibi akıllı saatler Huawei ekosisteminde büyük önem taşıyor. Hem GT serisi, hem de bugün bahsedeceğimiz Watch Fit Elegant hem sağlık özellikleri, hem de tamamlayıcı yapılarıyla ön plana çıkıyorlar.

Bu arada önceki model olan Watch Fit malzeme olarak plastik çerçeve kullanıyordu. Huawei Watch Fit Elegant ise paslanmaz çelik çerçevelerle dikkat çekiyor. 1.64 inçlik AMOLED ekranı ise Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Sensörlerin bulunduğu arka kısım ise plastik malzemeden üretilmiş. Hem paslanmaz çerçeveler, hem de kayışın kilidine baktığımızda daha iyi malzemenin bu saate yakıştığını görebiliyoruz.

Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız

Bir akıllı saat alırken, o saatin fonksiyonel olması elbette çok önemli. Ama şunu da unutmayalım ki, akıllı saatler aynı zamanda birer aksesuar olduğu için insanlar bu cihazların bilekte nasıl göründüğünü de çok önemsiyor. Ekran diğer akıllı saatlerde olduğu gibi dairesel veya kare şeklinde değil, tıpkı çoğu akıllı bileklikte olduğu gibi dikdörtgen şeklinde. Ekran boyutu ve panel tipi olarak bir akıllı saat için son derece uygun ölçülere sahip. Ekranın kasaya oranı yüzde 70 seviyesinde ve otomatik parlaklık ayarı ile ortam ışığına en uygun aydınlatmayı sunuyor.

Ayrıca Huawei’nin Sağlık uygulaması üzerinden 130’dan fazla saat yüzü indirebilir ve Huawei Watch Fit Elegant’ın ekranının istediğiniz gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Burada güzel bir özellikten de bahsedeyim; Watch Fit Elegant bir Huawei ekosistem özelliği olan OneHop’a destek sunuyor. Eğer Huawei akıllı telefonunuzda EMUI 11 veya üzeri yüklüyse istediğiniz fotoğrafı veya görseli, saati telefonun NFC noktasına dokundurarak Watch Fit Elegant’a yükleyebilirsiniz.

Huawei’nin diğer aksesuarlarında olduğu gibi, Watch Fit Elegant da uzun pil ömrü hedefliyor. Huawei Watch Fit daha önce paylaşmış olduğumuz inceleme videosunda yüzde 99 şarjda iken 6 gün aralıksız kullanmıştık. Tüm özellikler ve bildirimler açıkken 6 gün sonunda halen 15 bataryamız vardı. Elbette pil ömrünü optimize ederek çok daha uzun süreler saati kullanabiliyorsunuz, 10 güne varan bir pil ömrü söz konusu. Yani Huawei özellikle saatini sürekli şarja takıp durmak istemeyenler için son derece iyi bir ürün ortaya koymuş.

Huawei Watch Fit Elegant Sağlık Özellikleri

Şimdi bu cihazlar akıllı saat olarak adlandırıldığı için tek görevleri saati göstermek değil. Asıl ön plana çıktıkları alanlar telefonla bağlantı özellikleri ve sağlık özellikleri.

Öncelikle cihazınızı telefonunuzla eşledikten hemen sonra Sağlık bölümünde bulunan izleme özelliklerini aktif etmeniz gerekiyor. Böylece Watch Fit Elegant sizin nabız, stres, kandaki oksijen doygunluğu ve uyku sağlığınızı sürekli olarak ölçmeye başlıyor.

Huawei Sağlık uygulamasının ana ekranında bu sağlık özelliklerini kolayca görebiliyorsunuz. Saatinizle telefonunuz eşli kaldığı sürece bu bölümün sürekli olarak güncellendiğiniz göreceksiniz. Uyku düzeninizi ve diğer tüm metriklerinizi buradan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. REM uykusu, derin uyku ve hatta anlık uyanmalarınız da Huawei Sağlık uygulaması üzerinden işlenip size sunuluyor. Böylece günlük, haftalık olarak uyku sağlığınızı ve uyku kalitenizi görebiliyorsunuz.

Huawei Watch Fit Elegant diğer Huawei akıllı saatlerde olduğu gibi size tonla egzersiz modu sunuyor. Saatte kullanabileceğiniz 11 profesyonel, 85 özelleştirilmiş egzersiz modu bulunuyor. Ayrıca 12 Fitness kursu ve 44 farklı hareketin animasyonlu gösterimi var. Ve tüm bu egzersiz seçeneklerinizi TruSport ile anlık olarak takip edebiliyorsunuz. Yaptığınız tüm egzersizleri de tıpkı diğer sağlık özelliklerinde olduğu gibi anlık olarak Huawei Sağlık uygulamasına eşleyebiliyorsunuz.

Eğer Huawei’nin akıllı saatlerini alıyorsanız elbette bazı telefon operasyonlarını saat üzerinden gerçekleştirmeyi de bekliyorsunuz. Watch Fit Elegant üzerinden müziği kontrol edebilir ve telefonunuza bakmaya gerek kalmadan müzik parçaları arasında geçiş yapabilir, sesi düzenleyebilir ve müziği duraklatabilirsiniz. Ayrıca Huawei telefonunuzun kamerası ve saat arasındaki bağlantı sayesinde fotoğraflarınızı saatin üzerinden çekebilirsiniz. Böylece sizin deklanşör tuşuna basmak için bir zamanlayıcı ayarlamanıza gerek kalmaz.

Sadece 27 gram ağırlığındaki Huawei Watch Fit Elegant bileğinizde son derece şık bir görüntü sunarken, aynı zamanda sağladığı spor ve sağlık verileriyle zinde kalmanıza da yardımcı oluyor. Akıllı özellikleri, Huawei ekosistemindeki yeri ve 999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla son derece güzel bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.