Anasayfa Haber Samsung, Yeni Katlanabilir Ekranlarını Tanıttı

Samsung, Yeni Katlanabilir Ekranlarını Tanıttı

samsung S-foldable ekran

Samsung’un ekran bölümü Samsung Display, yakında piyasa çıkacak olan yeni OLED katlanabilir ekranlarını tanıttı.

Samsung Display, bugünden itibaren 21 Mayıs’a kadar düzenlenecek olan “Society for Information Display” yani SID 2021 fuarı öncesinde, yakında piyasada olacak OLED katlanabilir ekranlarını sergiledi. Tanıtımın ana odağı katlanabilir ve genişletilebilir ekranlar olurken, gömülü kamera tasarımlı dizüstü bilgisayar panelleri de dikkat çekiyor.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Şirketin S-foldable olarak adlandırdığı genişletilebilir paneller iki noktada katlanmış bir şekilde tutuluyor. Telefonu elinizde tutarken ekranı açarak görüntülenebilir alanı genişletebiliyorsunuz. Bu genişletme hareketi ile görüntülenebilir alan ise 7.2 inçe kadar çıkıyor.

samsung genişletilebilir ekranlı telefon

Samsung, bu kullanım senaryosuna ek olarak kademeli ayarlama seçeneğine sahip, yatay olarak genişleyen ekranlı bir telefon prototipi de gösterdi. Prototip telefon normal kullanım senaryosunda geleneksel boyutlara sahipken, fonksiyonu aktif eden butona basıldığında ekran birkaç milimetre genişleyerek çoklu görevler için ve medya tüketimi için daha geniş bir hâl alıyor.

Tablet ve Dizüstü Bilgisayarlar İçin Katlanabilir Ekranlar

Samsung Display, akıllı telefonlar için olan katlanabilir ve genişleyebilir ekranlara ek olarak dizüstü ve tabletler için de yeni panel tipleri sunuyor. Microsoft’un Surface Neo tabletine ve Lenovo’nun ThinkPad X1 Fold katlanabilir bilgisayarına benzer şekilde yeni bir ekran tasarımı ile karşımıza çıkan Samsung, 17 inç boyut sunan katlanabilir bir ürün sunuyor. Üretkenlik odaklı bu ekran 4:3 en boy oranına sahip. Ayrıca hem dikey hem de yatay bir şekilde kullanıma da uygun.

samsung katlanabilir ekranlı tablet

Mobil cihazlar haricinde dizüstü bilgisayarlar için de birçok yenilik mevcut. Şirket, neredeyse çerçevesiz diyebileceğimiz dizüstü bilgisayar tasarımları için uzun uğraşlar verdi. Akıllı telefonlarda yaygınlaşmasını beklediğimiz ekran altı kamera tasarımı, Samsung’un yeni panelleriyle dizüstü bilgisayar pazarına da giriş yapıyor. Böylece çerçeveler hiç olmadığı kadar incelebiliyor.

samsung ekran altı kamera