Anasayfa Haber Twitch Türkiye Abonelik Fiyatı Düşüyor

Twitch Türkiye Abonelik Fiyatı Düşüyor

Twitch Türkiye’de yerel abonelik fiyatlandırmasına geçeceğini yayınlamış olduğu blog yazısıyla beraber duyurdu.

Dünyanın önde gelen canlı yayın platformlarından biri olan Twitch, Türkiye’deki abonelerini sevindirecek bir açıklamada bulundu. Geçtiğimiz saatlerde resmi blog sayfası üzerinden bir duyuru yayınlayan platform, Türkiye’de yerel abonelik modeline geçeceğini müjdeledi. Şirketin yapmış olduğu açıklamaya göre yeni abonelik modeliyle birlikte Twitch Türkiye abonelik fiyatı 9.90 TL‘ye kadar düşecek. Böylece kullanıcılar destek olmak istedikleri yayıncılara daha uygun bir fiyattan abone olabilecekler.

20 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla Türkiye ve Meksika’da başlayacak olan yeni fiyatlandırma modeli yılın üçüncü çeyreğinde Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’daki birçok ülkede de uygulanmaya başlanacak.

Bunun yanı sıra yayınlanan blog yazısında yeni fiyatlandırma modelinden sonra yayıncıların gelirinin düşüp düşmeyeceğine de detaylıca değiniliyor. Bu duruma karşı aldıkları önlemlerden bahseden Twitch, fiyat değişikliğinin başladığı ay dahil olmak üzere ilk üç ay boyunca referans değeri kanal ve Prime abonelik gelirlerinin %100’ünü karşılayacak. Ardından, izleyen 9 ay içinde her üç ayda bir teşvik ödemelerini %25 oranında azaltacak. Böylece yayıncılara 12 ay boyunca gelir ayarlama teşviki sağlanmış olacak.

Twitch’in yerel abonelik fiyatları hakkında yapmış olduğu açıklamaya ise hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Twitch Türkiye abonelik fiyatı

Twitch Türkiye Abonelik Fiyatı Açıklaması:

Önümüzdeki birkaç ay içinde, birçok ülkedeki abonelik fiyatlarını (mevcut abonelik, yeni ücretli abonelik ve hediye abonelik) yerel yaşam maliyetleriyle daha iyi uyum sağlayacak şekilde düzenleyeceğiz. İlk ayarlama, 20 Mayıs 2021’de Meksika ve Türkiye’de olacak. Zira bu ülkelerdeki yayıncı ve izleyiciler uzun bir süredir değişiklik talep etmekteydiler.

Meksika ve Türkiye’yi 2021 yılının 3. çeyreğinde Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’daki birçok ülke takip edecek. Bu kademeli uygulama, topluluğun bu boyutta bir değişikliğe daha sorunsuz uyum sağlamasına yardımcı olacak. Fiyat değişikliği uygulaması yeni ülke ve bölgeler için hazır hale geldikçe topluluğumuza bilgi vereceğiz.

Buradaki en önemli bilgi, ABD dışındaki ülkelerin büyük çoğunluğunda abonelik fiyatlarının düşürülecek olması. Değişiklikten etkilenecek ülkelerin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz. Bir izleyicinin abonelik ücreti, yaşadığı ve Twitch ödeme yöntemini düzenlediği yere göre belirlenecek. Bu fiyatlandırma modelinin amacı, izleyicilerin yaşadıkları ülkelerin şartlarına uygun abonelik fiyatları sağlamak. Yayıncılar için bu, kanallarındaki bazı izleyicilerin farklı fiyatlar görebileceği anlamına geliyor.

Bu değişiklik, hem yayıncıların dünyanın dört yanında topluluklarını büyütmelerini kolaylaştıracak hem de izleyicilerin yayıncılara destek verirken aynı zamanda reklamsız izleme (yayıncı etkinleştirdiğinde), özel kanal ifadeleri, abonelik süresi rozetleri, Kanal Sadakat Puanı çarpanları ve abonelere özel sohbet modu gibi abonelik avantajlarına erişebilmelerini daha hesaplı hale getirecek.