Anasayfa Mobil Oppo Enco Air İncelemesi

Oppo Enco Air İncelemesi

Oppo Enco Air

Oppo Enco Air şu anda piyasaya bulabileceğiniz en iyi fiyat performans kulaklıklarından biri. İnceleme videomuzda Enco Air’ın tasarımına ve sunduğu özelliklere yakından bakıyoruz.

Oppo Enco Air incelemesine hoşgeldiniz. Eğer teknoloji gündemini takip ediyorsanız artık neredeyse her markanın bir TWS, yani tam kablosuz kulaklık modeli bulunuyor. Oppo da bir süredir kendi kulaklık modellerini hep dünya pazarında hem de ülkemizde piyasaya sürüyor.

OPPO Amazon Fiyatları İçin Tıklayınız

Oppo Enco Air Tasarım Özellikleri

Öncelikle Oppo’nun kulaklıklarını gerçekten de beğendiğimi söylemek istiyorum. Daha önce yine Oppo’nun Enco W51 modeli ofisimize gelmişti. Ne beklediğimi bilmeden kutuyu açmış, telefonumla eşlemiştim. Ve Enco W51 hem ergonomi hem de ses kalitesi olarak beni memnun etmeyi başarmıştı.

Bu yüzden Oppo Enco Air için de bekletilerimi hiç düşük tutmadım ve iyi bir fiyat performans ürünü olmasını bekleyerek kutusunu açtım. Ve en sonda söylemem gerekeni en başta söylemek istiyorum. Enco Air 649 TL’lik fiyatıyla bence gerçekten de sağlam bir fiyat performans ürünü olmayı başarıyor.

Öncelikle Oppo Enco Air son derece rahat bir kulaklık. Kulağınıza takar takmaz çok hızlı bir şekilde eşlendiği telefonla bağlantı kuruyor. Bluetooth 5.2 bağlantısı kullanıyor ve 10 metrelik bir menzil içinde kulaklığı rahat rahat kullanabiliyorsunuz. Rahatlık kilit noktalardan biri. Çünkü akıllı saat ve kulaklık gibi ürünler sürekli tenimizle temas halinde olan ürünler. Bu ürünlerin ergonomisi, malzeme yapısı sağlıklı bir kullanım tecrübesi için çok önemli.

Enco Air’i son derece rahat bir şekilde kullandığımı söyleyebilirim. Kulaklığın tasarımı standart tipte ve kulağa kolayca oturuyor. Kulaklığın üzerine dokunarak veya basılı tutarak farklı fonksiyonları gerçekleştirebiliyorsunuz. Mesela iki kez dokunduğunuzda şarkı atlıyor, üç kez dokunduğunuzda ise Google Asistan’ı açıyor. Ama kulaklık kontrolünde benim en çok beğendiğim özellik kesinlikle basılı tutma fonksiyonu. Eğer sol kulaklığa dokunur ve basılı tutarsanız ses açılıyor, eğer sağ kulaklıkta aynı işlemi yaparsanız ses kısılıyor. Günümüzde çok fazla TWS kulaklık modelinde bu özelliği görmüyoruz. Oppo’nun tasarım tercihleri son derece doğru ve kulanım kolaylığı sağlıyor.

Oppo Enco Air Koruyucu Kutu Ne Kadar Etkili?

Kulaklığın kutusu da son derece önemli. TWS kulaklıklarda bu aksesuarın hızlı şarj etmesini, bize uzun kullanım sağlamasını ve en önemlisi kulaklıkları iyi korumasını bekliyoruz. Oppo Enco Air’in şarj kutusunda bulunan mıknatıslar kulaklıkları gayet iyi tutuyor. Ben pek çok deneme yaptım ama Enco Air’i kutudan önce kolayca düşüremiyorsunuz. Mıknatıslar kulaklıkların düşmesini engelleyecek kadar sıkı ve onları kullanmak istediğinizde kolayca çıkarabileceğiniz kadar da rahat. Yani ideal deneyimi sağlamayı başarıyor. Kutuyu yüzde 100’e şarj ettiğinizde 24 saatlik bir kullanım sağlıyor. Eğer aceleniz varsa kutuyu 10 dakika şarj ettiğinizde size ortalama 8 saat gibi bir kullanım sağlıyor.

Oppo akıllı telefonlarında hızlı şarja çok önem veren bir firma. Özellikle cihazlarını ilk 10-15 dakika içerisinde hazır hale getirmek isteyen kullanıcılara hitap ediyorlar. Oppo Enco Air de bu konuda çok başarılı. Ayrıca Enco Air’ın IPX4 sertifikası da bulunuyor. Böylece su sıçramalarına karşı koruma sağlanabiliyor.

Oppo Enco Air Gürültü Engelleme Özelliği

Kulaklığın donanım ve yazılım özelliklerine baktığımızda iki önemli nokta var; yapay zeka destekli gürültü engelleme ve düşük gecikme. Bu özelliklerden ilki siz telefon görüşmeleri yaparken arka plandaki sesi azaltmaya yardımcı olurken, ikincisi telefonda oyun oynayacaklar için Bluetooth bağlantısı kaynaklı gecikmelerin belli seviyede önüne geçiyor. Ben Oppo Enco Air’i Oppo Reno 5 incelemesi sırasında bol bol kullandım. Özellikle performans testlerini yaparken PUBG oynadığımda son derece rahat ettiğimi gördüm. Film, dizi izlerken veya YouTube’da vakit geçirirken kullandığınız TWS kulaklığın gecikme seviyesi hakkında çok bir fikriniz olmuyor ama oyun oynamaya başladığınızda, hele ki bu oyun PUBG Mobile gibi rekabetçi yapıda olduğunda yüksek gecikme el göz koordinasyonunuzu olumsuz ölçüde etkiliyor. Enco Air’da böyle bir durumu yaşamamak benim için güzel bir tecrübe oldu.

Zaten kulaklığın TÜV Rheinland’de bu alanda aldığı bir ödül de bulunuyor. Hatta bu ödülü alan ilk kulaklık olduğunu da belirteyim.

Hem ses kalitesi açısından, hem düşük gecikmeli bağlantı sunabilmesi açısından hem de genel fonksiyonel yapısı açısından şu anda ülkemizde satılan en iyi fiyat/performans ürünlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 649 TL’lik fiyatıyla bence bu fiyat aralığında en alınabilir TWS kulaklık olmuş.