Anasayfa Haber Bülten Yapay Zeka Destekli WD Purple Pro Serisi Duyuruldu

Yapay Zeka Destekli WD Purple Pro Serisi Duyuruldu

WD Purple Pro

Yeni WD Purple Pro ürün serisi, gelişmiş yapay zekâ özellikli kayıt cihazlarına ve video analitik sunucu uygulamalarına yüksek performans, iş yükü kapasitesi ve güvenilirlik getiriyor

Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) bugün WD Purple ailesinin, yeni nesil gelişmiş AI özellikli kayıt cihazları ve arka uç sunucuları için tasarlanan WD Purple Pro ürün serisiyle genişlediğini duyurdu.

Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız

International Data Corporation’a (IDC) göre, dünya çapındaki video gözetim kamera pazarının 2019’da 23,6 milyar dolardan 2025 yılına kadar 44 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Büyük miktarlarda video verilerini yakalayan, depolayan, analiz eden ve yoğun derin öğrenme video analitiği gerçekleştiren yeni akıllı video mimarileri, depolama sistemleri üzerinde benzeri görülmemiş bir baskı yaratıyor. Yeni WD Purple Pro serisi, AI özellikli ağ video kaydediciler (NVR’ler), video analiz cihazları, video analiz sunucuları, depolama dizileri ve derin öğrenme analitiği gerçekleştirenler de dahil olmak üzere depolama/sunucu çözümleri sunan sayısız cihaz için optimize edilmiş depolama performansı, kapasite, iş yükü kapasitesi ve güvenilirlik ile bu iş yüklerinin üstesinden gelmek üzere tasarlandı.

Western Digital Smart Video Pazarlama Direktörü Brian Mallari, “WD Purple Pro’nun eklenmesiyle, akıllı video ürünleri portföyümüzün tamamı, kameralar için özel WD Purple microSD™ kartlarından tutun ana akım NVR’ler için WD Purple sabit sürücülere ve çözümün “akıllı”lığının arka uçtaki beyinlerle başladığı yeni nesil akıllı video mimarilerine, yani video analizi ve yoğun hesaplamalı derin öğrenme gerçekleştiren sunuculara kadar müşterilerin her ihtiyacını karşılıyor,” dedi ve ekledi; “WD Purple Pro, orijinal ekipman üreticilerinin ve entegratörlerin yeni yeni ortaya çıkan yapay zeka iş yükleri için sistemlerini geliştirmelerine yardımcı olacak ideal bir çözüm.”

WD Purple Pro sabit diskinin avantajları:

  •  Gelişmiş AllFrame™ AI teknolojisi, 64 adede kadar HD kameradan gelen video akışlarının eşzamanlı olarak kaydedilmesini sağlarken, kameralar ister doğrudan gelişmiş kayıt cihazlarına ister bulut tabanlı sunuculara bağlı olsun, AI işlevleri için aynı anda 32 adede kadar ek AI akışını yönetir.
  •  Yılda 550 TB’a kadar iş yükü derecelendirmesini destekleyen yüksek performans ve iş yükü kapasitesi, çok sayıda video akışı yazarken model/desen eşleştirme ve nesne/olay tanıma dahil olmak üzere yapay zekâ işlevselliğinden beklenen ek taleplerini sağlar.
  •  Yüksek güvenilirlik ve kapasite çözümleri, etkili derin öğrenme ve yapay zekâ algoritması geliştirmek için hazırlanmış binlerce saatlik eğitim videosunun korunmasına ve beslenmesine yardımcı olur. Kapasiteler beş yıllık limitli garanti ile 8 TB ila 18 TB arasında değişir.
  •  Büyük ölçekli, yüksek yoğunluklu video analizi sunucularında ve bulut çözümlerinde sorunsuz işlemesi için kurumsal sınıf dayanıklılık. Western Digital Device Analytics™ desteğiyle uyumlu sistemlerde sürekli olarak HDD sağlığını kontrol eder.

Milestone Systems topluluk programı yöneticisi Dave Nieweg, “Western Digital’in yapay zekâ için hazırladığı yeni WD Purple Pro, yüksek kapasiteli çözümleri ve veri ağırlıklı iş yükleri için gereken performansı sunuyor, ayrıca müşterilerimizin kritik verilerini depolamak için ihtiyaç duydukları güvenilirliği sağlıyor,” dedi. Sözlerine devam eden Nieweg, “Bir binaya veya okula daha güvenli erişim sağlamak, hastaları izlemek veya güvenlik ve verimlilik için akıllı şehir otoparkları ve ulaşım verilerini toplayıp analiz etmek, kullanıcılara uç noktalardaki kameralardan buluta kadar güvenilir bir depolama çözümü sunmak çok önemli.” dedi.

Western Digital’in WD Purple çözümleri ailesi, kameralar ve uç cihazlar için 1TB WD Purple microSD kartlardan NVR’ler için 1TB-8TB WD Purple HDD’lere; ve artık WD Purple Pro sürücüleri, arka uç kurumsal sunucular da dahil olmak üzere, yapay zeka açısından yoğun iş yüklerine yönelik bir dizi sistemi desteklemek için 8TB’den 18TB’ye kadar mevcut. WD Purple Pro çözümleri, önümüzdeki çeyrekte Western Digital bayilerinden satışa sunulacak.