Anasayfa Haber Wear OS ve Tizen İşletim Sistemleri Birleşiyor

Wear OS ve Tizen İşletim Sistemleri Birleşiyor

Wear OS ve Tizen birleşiyor

Google I/O konferansı sırasında Samsung ile yeni Wear işletim sistemi için iş birliği yapacağını duyurdu. Bu doğrultuda Wear OS ve Tizen işletim sistemlerinin tek çatı altında toplanacağı açıkladı.

Google I/O geliştirici konferansında Android 12 işletim sistemini tanıtan Google, Wear OS tarafında da önemli bir duyuruya imza attı. Bu doğrultuda Samsung ile yeni Wear işletim sistem için iş birliği yapacağını duyuran şirket, Wear OS ve Tizen işletim sistemlerini tek bir çatı altında toplanacağı da ifade etti.

Her iki işletim sisteminin iyi yönlerini tek bir platformda bir araya getireceklerini dile getiren Google, ortaya çıkan bu platformunda “Wear” olarak adlandırılacağını söylüyor.

Samsung ile yapacakları bu iş birliği sayesinde pil tüketimi konusunda önemli iyileştirmeleri kullanıcılara sunacaklarını belirten şirket, uygulama yükleme sürelerinin yüzde 30 oranında hızlanacağının da altını çiziyor. Google, böylece daha akıcı ve verimli bir işletim sistemi deneyimi vaat ediyor.

Bu iş birliğinin sadece iki şirketi kapsamadığını da belirten Google, tüm cihaz üreticilerinin Wear platformu üzerine özelleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ekleyebileceklerini ve geliştiricilerin de Android araçlarını tek bir platform için kullanabileceklerini vurguluyor.

Samsung ile Google ortaklığıyla geliştirilecek olan bu platform bir sonraki Galaxy Watch modelinde yani Galaxy Watch 4 modelinde yer alacak. Ayrıca gelecekte piyasaya sunulacak olan Fitbit modelleri de Wear ile çalışacak.