Anasayfa Haber Aktif Android Cihaz Sayısı 3 Milyar Barajını Aştı

Aktif Android Cihaz Sayısı 3 Milyar Barajını Aştı

Android 3 Milyar

Aktif Android cihaz sayısı 3 milyarı aşarak iOS’u gölgede bıraktı.

Google Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sameer Samat çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Google I/O 2021 etkinliğinde 3 milyardan fazla aktif Android cihaz olduğunu duyurdu.

Bu yeni açıklama, Google I/O 2019 geliştirici konferansından bu yana 500 milyon Android kullanıcısının eklendiği anlamına geliyor. Bununla birlikte tahminlerin 2 milyar sınırını aştığı 2017 yılından bu yana da 1 milyar aktif kullanıcı eklenmiş oldu. Bu rakamların Google Play Store kayıtları aracılığıyla elde edildiği belirtiliyor. Google Play Store’a önceden yüklenmemiş milyonlarca Android cihazı olduğu düşünüldüğünde, verilen rakamın mevcut tahminlerden bile daha yüksek olabileceği anlamına geldiğini söyleyebiliriz. Örneğin Huawei akıllı telefonlar, Amazon Fire cihazlar vb. gibi alternatif mağazalar kullanan Android cihazlar, rakamların daha da yukarıda olmasını sağlayabilir.

Aktif Android cihazların son derece ihtiyatlı tahmini, Android uygulamalarının küresel olarak yaygınlığını ve büyümesini gösteriyor. Diğer taraftan Apple, bu yılın başlarında 1 milyardan fazla aktif iPhone olduğunu duyurdu. Bu, Android cihaz sayısının yalnızca üçte biri. Bu anlamda Google’ın paylaştığı rakamlar Apple’ın iOS cihazlarını gölgede bıraktı diyebiliriz.

Etkinlik sırasında Google tarafından yeni nesil Android 12 işletim sistemi duyuruldu ve beta güncellemesini alacak uygun modelleri de paylaştı.