Anasayfa Haber Çin, Mars Keşif Aracının Çektiği ilk Fotoğrafları Paylaştı

Çin, Mars Keşif Aracının Çektiği ilk Fotoğrafları Paylaştı

Çin Mars keşif aracı

Geçtiğimiz hafta başarılı bir şekilde Mars’a iniş yaptığı açıklanan Zhurong uzay aracının çektiği ilk fotoğraflar paylaşıldı.

Çin’in Mars yüzeyini araştırması amacıyla göndermiş olduğu Zhurong uzay aracı geçtiğimiz hafta başarılı bir şekilde inişini tamamlamıştı. Çin, böylece ABD’nin ardından Mars’a başarıyla uzay aracını indiren ikinci ülke olmuştu. Gezenin kuzeyinde yer alan ve Utopia Planitia olarak adlandırılan bölgeye iniş yapan keşif aracından bugün ilk fotoğraflar geldi.

Çin Ulusal Uzay Dairesi’nin resmi web sitesi üzerinden servis edilen bu fotoğraflar oldukça büyük öneme sahip. Çünkü bu fotoğraflar uzay aracı üzerindeki fonksiyonlarının kontrol edilip tüm sistemlerin doğru bir şekilde çalıştığı anlamına geliyor.

Keşif Aracından Gelen İlk Fotoğraflar

Uzay Dairesi tarafından paylaşılan görselleri incelediğimizde gezegen üzerinde araştırma yapacak olan aracının yüzeye inmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını, keşif aracına güç sağlayacak olan güneş panellerinin ve Çin’deki kontrol merkezi ile iletişimi sağlayacak anteninin de doğru bir şekilde yerleştirildiğini görmekteyiz.

Toplamda 240 kilogram ağırlığa ve altı adet tekerleğe sahip olan uzay aracının yaklaşık 90 gün boyunca gezegen üzerinde araştırmalar yapması bekleniyor. Bu süre boyunca da Çin Ulusal Uzay Dairesi, Kızıl Gezegen’in jeolojik geçmişi ile ilgili kalıntılar bulmaya çalışacak.

NASA, bildiğiniz gibi keşif aracının iniş yapmış olduğu Utopia Planitia bölgesine 1976 yılında Viking-2 olarak adlandırılan uzay aracıyla iniş yapmıştı. 3000 kilometrelik bu devasa bölgede daha önceden yapılan araştırmalar sonucunda bir denizin olduğunu işaret eden verilere ulaşılmıştı.