Anasayfa Haber IFA 2021 Etkinliği Koronavirüs Nedeniyle İptal Edildi

IFA 2021 Etkinliği Koronavirüs Nedeniyle İptal Edildi

IFA 2021 etkinliği koronavirüs

3-7 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2021 etkinliği koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi.

COVID 19 pandemisi teknoloji dünyasını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi pandemi yüzünden bir dönem üretime sınırlı kapasite devam edilmiş ve bu yüzden birçok ürünün çıkış tarihi ertelenmişti. Koronavirüs salgınının yaratmış olduğu belirsizlikler teknoloji sektörünü derinden etkilerken, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2021 etkinliğinin de koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Tüketici Elektroniği Fuarı (IFA), her yıl düzenli olarak Berlin’de gerçekleşiyordu. Ancak, 2020’de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını yüzünden geçtiğimiz yılki etkinlik yarı fiziksel, yarı online olarak düzenlenmişti.

Bu yılki etkinliğin de gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belirsizliğini korurken, IFA 2021 için resmi bir açıklama yapıldı. Yetkililer, katılımcıların sağlığını riske atmamak adına bu yılki Tüketici Elektroniği Fuarı’nı iptal ettikleri kamuoyuna duyurdular. 

IFA 2021’nin iptal edilmesinin nedenlerini de açıklayan organizatörler, iptal konusundaki en büyük etkenin dünya genelindeki aşılama programlarının hızıyla ilgili belirsizlikler olduğunu söylediler.

Etkinliğin iptal edilmesindeki bir diğer neden de Berlin’deki fuar alanının halen aşı merkezi ve acil durum hastanesi olarak hizmet veriyor olması. Aktarılan bilgilere göre fuar alanı Eylül ayına bu şekilde hizmet vermeye devam edecek devam edecek.

IFA 2022 Etkinliği için Tarih Verildi

Bu yılki fuarın iptal edilmesinden dolayı son derece üzgün olduklarını dile getiren organizatörler, IFA 2022 için çalışmalara başladıklarını da müjdelediler. Önümüzdeki yılki etkinliğin fiziksel olarak düzenlemesi için firmalar ile ortak bir çalışmaya imza atacağını söyleyen yetkililer, IFA 2022’nin 2-6 Eylül tarihleri arasında Berlin‘de gerçekleşeceğini bildiriyor.