Anasayfa Haber Halide Mark II, iPad İçin Uyumlu Hale Geldi

Halide Mark II, iPad İçin Uyumlu Hale Geldi

Halide iPad

Halide Mark II uygulaması artık iPad tabletler için de uyumlu hale geldi.

Lux Optics tarafından geliştirilen popüler iPhone kamera uygulaması Halide tamamen yeniden tasarlanmış ve tablet dostu bir kullanıcı arayüzü ile iPad tabletler için de piyasaya sürüldü. Ekim ayında yeniden tasarlanarak artık Halide Mark II adını alan uygulama beraberinde pek çok yeni özellik de getirmişti. Bunlar arasında yenilenen arayüz, RAW fotoğraf çekme ve düzenleme ve yeni görselleştirme araçları dikkat çekiyordu.

M1 işlemcili yeni iPad Pro tabletlerin kameralarından yararlanmak isteyenlerin oldukça işine yarayacak olan fotoğrafçılık uygulamasında, iPad ile fotoğraf çekmenin bir iPhone ile fotoğraf çekmek kadar kolay olmadığı belirtiliyor. Buna neden olarak görüş alanınıza rahatça sığamayacak kadar büyük olan ekran boyutu gösteriliyor. Bu nedenle Lux, vizörü ekranın ortasına kadar küçülterek kullanıcıların kenarlarda ayrıntıları kaçırmadan hızlıca çekim yapmalarına olanak tanıyan Pro View’u tasarlamış. Böylece vizörün küçültülmesiyle oluşturulan ekstra alan da boşa harcanmıyor ve bunun yerine gelişmiş bir manuel mod, histogram, dalga formu ve profesyonel özellikler sağlanıyor. Lux ayrıca, kameraların özelliklerini yerel olarak kontrol eden ve kullanıcıların her kameranın özelliklerini görüntülemesini sağlayan Tech Readout özelliğine de sahip.

iPad için Halide, kullanıcıların sağ ve sol el modları arasında geçiş yapmasına da olanak tanıyor. Bu özellik, bir yerine iki elle kullanılan bir cihaz üzerinde çalışırken kritik hale geliyor.

Bu arada uygulamanın ücretsiz olmadığını da hatırlatalım. 7 gün deme süresine sahip olan uygulama için kullanıcıların daha sonra ayda 14,99 TL, yılda 87,99 TL ödemesi gerekiyor. Ömür boyu lisans ücreti ise 369,99 TL. Halide Mark II’yi App Store üzerinden indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

iPhone ile daha iyi fotoğraf çekmek ve düzenlemek için ipuçları” başlıklı makalemize de bir göz armanızı tavsiye ederiz.