Anasayfa Haber AMD RX 6600 XT İçin İlk Fotoğraf Geldi

AMD RX 6600 XT İçin İlk Fotoğraf Geldi

AMD RX 6600 XT İlk Fotoğraf

Navi 23 tabanlı AMD RX 6600 XT için ilk fotoğraf karşımıza çıkmış olabilir.

AMD tarafından Navi 23 GPU tabanlı yeni ekran kartları planlandığı biliniyor. RX 6600 XT ve RX 6600 olması beklenilen kartlara ait ilk fotoğraf da ortaya çıkmış gibi gözüküyor.

Görüntünün gerçek kaynağı kaybolurken Twitter’daki Broly_X1 adlı bir kullanıcı görüntüyü yakalamayı başarmış. Videocardz’ın haberine göre resimde, bir AMD Radeon GPU için referans tasarım olduğu görülüyor. Resimdeki tasarımın mevcut RDNA 2 referans soğutucularıyla uyumlu olmadığı da gözlerden kaçmıyor.

Kartın üzerinde, ekran kartı OEM’lerinden olan PC Partner Ltd.’den bahseden bir etiket yer alıyor. Şirket hem NVIDIA hem de AMD GPU’larla ilgileniyor ve muhtemelen en çok Sapphire ve Zotac markaları için GPU’lar üretmesiyle tanınıyor.

Etiket ayrıca, halihazırda piyasada bulunan RDNA 2 yongalarının kesilmiş bir versiyonu olacak olan GPU Navi 23 yongasını da not ediyor. RX 6600 XT’nin 2.048 ve RX 6600 için 1.792 çekirdek barındırması bekleniyor. Ayrıca kart, son söylentilerin önerdiği gibi 8 GB GDDR6 belleğe sahip.

Yine de bunların etiketteki görünümü biraz tuhaf olarak kabul ediliyor. Genellikle burada listelenen belirli bir ekran kartı modeli görürdük. Belki de bunun üretim öncesi örnek olması veya tamamen farklı bir şey olması etikete yansımıştır diye düşünülüyor. Tabii ki resimdeki kartın tamamen sahte olma olasılığını da göz ardı etmemek gerek.

AMD, Haziran başında Computex’te bir açılış konuşmasına ev sahipliği yapıyor ve E3 bundan kısa bir süre sonra geliyor. Bu anlamda yeni ekran kartlarının buralarda duyurulabilme ihtimaline sıcak bakabiliriz.