Anasayfa Makale MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI ve MPG CORELIQUID K360 İle Muhteşem...

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI ve MPG CORELIQUID K360 İle Muhteşem Kombinasyon

11. nesil Intel Core işlemcilerle PC toplayacaksanız, MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI anakart ve MPG CORELIQUID K360 sıvı soğutucuya göz atmanızda fayda var.

11. nesil Intel Core işlemciler kısa süre önce duyuruldu. 11. nesil Intel Core işlemcinizi satın aldığınızda, yeni bir anakart ve bir soğutucuya da ihtiyacınız olacak. Bu gelişmiş CPU’larla ilgili olarak dikkate almanız iki önemli unsur, güç tüketimleri ve ısınma özellikleri. Peki, sıradan oyuncular kendilerine en uygun donanım konfigürasyonunu nasıl belirleyecekler? Nasıl bir seçim yapmalısınız? Eğer canlı yayın yapmayı, video düzenlemeyi ya da online oyun oynamayı düşünüyorsanız Intel Core i7-11700K + MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI + MSI MPG CORELIQUID K360 kombinasyonunu tercih edebilirsiniz.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI

MPG Z590 GAMING CARBON WIFI Anakart

MPG Z590 GAMING CARBON WIFI, yeni 11. nesil Intel Core işlemcilerin güç gereksinimlerini karşılayabilecek kapasitede bir anakart. Toplam 16 Duet Rail güç sistemi ile bu anakart güçlü ve dayanıklı bir VRM yönetimine sahip. Ayrıca MSI’ın özel Core Boost teknolojisi sayesinde CPU’ya hızlı ve saf akım iletilmesini sağlıyor.

Bu anakart en yeni WIFI 6E ve Intel 2.5 LAN bağlantıları ile yüksek hızlı internet özelliğine sahip. Böylece videolarınızı online olarak paylaşabilir ya da online oyunları daha akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz. Aynı zamanda anakartın üzerinde, biri PCI-E 4.0 SSD desteği sunan toplam 3 set M.2 SSD slotu mevcut.

MPG CORELIQUID K360 Sıvı Soğutucu

MPG CORELIQUID K360 Sıvı Soğutucu

Intel Core i7-11700K işlemcinin güçlü performansını ve anakartın VRM tasarımını mükemmel şekilde kullanabilmek için önemli bileşenlerden biri de CPU soğutucudur. MPG CORELIQUID K360 modelini bu noktada diğer su soğutuculardan ayıran özellik, soğutma performansıdır. MPG CORELIQUID K360, radyatör üzerinde hızlı soğutma gerçekleştirmek için güçlü bir hava akımı yaratan özel MSI TORX FAN 4.0 tasarımını kullanır. Su bloğu üzerinde de bir adet 60mm TORX FAN 3.0 fan bulunur. TORX FAN 3.0 tasarımlı fan hem CPU, hem M.2 SSD, hem VRM, hem de çevrelerinde bulunan diğer bileşenlere yoğunlaştırılmış hava akımı iletmek ve sıcaklık değerlerini optimal seviyede tutmak için kullanılır.

MPG CORELIQUID K360 Radyatör

Yapılan bağımsız testlerde, Cinebench R20 üzerinde, CPU’nun 4.6GHz çekirdek frekansında çalışırken farklı sıvı soğutucu fan modlarında 75~77 santigrat derece sıcaklık seviyesini koruduğu görüldü. CPU sıcaklığı Gaming modunda en düşük, Silent modunda ise en yüksek olarak kaydedildi. Bunlara ek olarak Core i7-11700K CPU işlemci hızaşırtma ile 5.0GHz seviyesine kadar çıkabiliyor.

MPG CORELIQUID K360’ın su bloğu, VRM ve M.2 üzerindeki sıcaklığı dağıtmak için dahili TORX FAN 3.0 ile geliyor. MPG CORELIQUID K360 ile önemli bileşenlerin yeteri kadar soğutulduğu görülüyor. Sistem AIDA 64 ile test edilirken VRM ve M.2 sıcaklıklarını gözlemlenmiş. VRM sıcaklığı, fan çalışır halde iken 57°C seviyesinde. Fan kapalıyken kaydedilen 74°C ile karşılaştırıldığında, fanın sıcaklığı %23 oranında düşürdüğü ortaya çıkmış.

M.2 SSD sıcaklığı ise fan aktif halde iken 63°C seviyesinde olmasına rağmen, fan kapatıldığında 80°C’ye yükselmiş. Bu durumda fanın M.2 SSD termal değerlerini %21 oranında optimize ettiği söylenebilir.

Bağımsız test sonuçları, MPG CORELIQUID K360’ın su bloğundaki TORX FAN 3.0 desteği ile VRM ve M.2 SSD üzerindeki ısıyı etkili bir şekilde düşürdüğünü, CPU ve depolama bileşenlerinin hem kararlılık, hem de hızaşırtma performansını belirgin şekilde arttırdığını gösteriyor.

Sonuç

Test sonuçlarına bakıldığında MPG Z590 GAMING CARBON WIFI anakart MPG CORELIQUID K360 soğutucu kombinasyonunun hem günlük kullanımda, hem canlı yayında, hem de oyun sırasında yüksek performansı uygun fiyat avantajı ile sunduğu görülüyor. CPU performansı ise hızaşırtmada minimal termal farklarla dikkate değer şekilde yükseltilebiliyor.

ADVERTORYAL

Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız