Anasayfa Haber Call of Duty: Warzone, DLSS ile Nişan Sapma Sorunu Yaşıyor

Call of Duty: Warzone, DLSS ile Nişan Sapma Sorunu Yaşıyor

Call of Duty: Warzone DLSS Nişan

Call of Duty: Warzone oyununda DLSS teknolojisini kullanırken nişan sorunları yaşıyor olabilirsiniz.

Popüler battle royale oyunu Call of Duty: Warzone, NVIDIA DLSS ayarları sebebiyle oyunculara nişan sorunu yaratıyor gibi gözüküyor. YouTube yayıncısı JGOD, Warzone’daki çeşitli DLSS ayarlarının, silah nişangah işaretleri ile mermilerin gittiği noktaların uyuşmadığını ortaya koydu.

Açılımı Deep Learning Super Sampling (Derin Öğrenme destekli Süper Ölçekleme) olan DLSS, yoğun, detaylı ve gelişmiş grafiklere sahip, büyük render yükü getiren oyunlarda, kare hızlarınızı artırmak için yapay zekanın gücünü kullanan, NVIDIA’nın RTX tabanlı kenar düzeltme teknolojisidir. DLSS ile oyuncular, yüksek ve stabil kare hızlarını korurken, daha yüksek çözünürlükleri ve ayarları kullanabilmekte.

JGOD ayrıca “ultra performans” ayarından “kaliteye” geçtiğinizde etkinin giderek daha belirgin hale geldiğini ifade ediyor. Bu da temel görüntü daha ayrıntılı hale geldikçe yanlış hizalamanın daha da kötüleştiği anlamına geliyor. JGOD’un da gösterdiği gibi, kullandığı tac lazer eklentisi hedeflerindeki doğru konumu göstermeye devam etse de nişan artısı düştüğü yerin hafifçe sağında kalıyor.

Raven bir çözüm bulana kadar DLSS özelliğini kapatmak şu an için en mantıklısı gibi gözüküyor. Bunu diğer grafik ayarları üzerinden gerçekleştirmeniz mümkün. İlgili videonun tamamını aşağıdan görüntüleyebilirsiniz.