Anasayfa Haber Yeni Nesil Windows Yakında Duyurulacak

Yeni Nesil Windows Yakında Duyurulacak

Yeni nesil Windows

Microsoft’un resmi açıklamasına göre yeni nesil Windows, Build 2021 etkinliğinde tanıtılmayacak.

Microsoft, uzunca bir süredir Windows 10’u tasarım ve kullanıcı deneyimi açısından tamamen yenilemeyi amaçlıyor. Yeni nesil Windows sürümü için tüm gözler Build 2021 etkinliğine çevrilmişken, Microsoft CEO’su Satya Nadella etkinliğin açılış konuşmasında beklenen sürümle ilgili bir takım açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında yeni nesil Windows ibaresine yer veren CEO Nadella, ne yazık ki bu sürümün Windows 11 adıyla mı yoksa Windows 10 çatısı altında mı yayınlanıp yayınlanmayacağına değinmedi. Ancak şirketin daha önceki açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda, yeni nesil sürümün Windows 10 adı altında yayınlanacağı düşünülüyor. Tabii, şimdilik bunun bir varsayım olduğunu da belirtmekte yarar var.

Bununla birlikte şirketin CEO’su Microsoft Build 2021 kapsamında Windows 10 duyurusu yapılmayacağını da söyledi. Bu yüzden yeni jenerasyon Windows’un ne zaman lanse edileceği bilinmiyor. Fakat yeni nesil Windows’u test ettiğini de dile getiren CEO, bahsi geçen sürümünle çok yakın bir zaman içerisinde tanışacağımızı işaret ediyor.

Yeni jenerasyon Windows konusunda son derece heyecanlı olduğunu da vurgulayan CEO, ayrıca bu sürümle birlikte yerleşik uygulama mağazası üzerinde bazı değişikliklere gideceklerini ve bu değişiklikler sonucunda geliştiricilerden aldıkları komisyon payını düşüreceklerini de söyledi. Bunun dışında yeni sürüm hakkında herhangi bir detay vermekten çekinen Nadella, en büyük değişikliğinse arayüz tasarımı konusunda olacağının da altını özellikle çiziyor.