Anasayfa Haber Google Nest Hub, İlk Ticari Fuchsia Cihazı Olacak

Google Nest Hub, İlk Ticari Fuchsia Cihazı Olacak

Nest Hub Fuchsia

Fuchsia sonunda Google Nest Hub sayesinde kullanıcılar ile buluşacak.

Google tarafından uzun zamandır geliştirilmekte olan Fuchsia işletim sistemini kullanan ilk cihaz Google Nest Hub olarak karşımıza çıkacak. Şirket, ilk olarak 2018 yılında piyasaya sürülen birinci nesil Nest Hub sahiplerine bir güncellemenin sunulmaya başladığını paylaşıyor. Güncelleme sonrasında akıllı ekran, daha önce kullandığı Linux tabanlı Cast OS yerine Fuchsia OS‘yi çalıştıracak.

Fuchsia, 2016 yılından bu yana iddialı bir deneysel kullanıcı arayüzünden başlayarak şirketin akıllı ev ve Chromebook serisinin tüm gamını kapsayan birçok dahili test cihazında çalışmaya kadar kademeli olarak yol aldı. Bu ayın başlarında ise Bluetooth SIG‘den yeni onay aldığı için ilk Fuchsia 1.0 sürümünü çalıştıran birinci nesil Google Nest Hub’ı gördük. Bu, şirketin Fuchsia’yı dahili test sürecinden daha halka açık bir şeye genişlettiğine işaret etti.

Nest Hub için Fuchsia tabanlı güncelleme, önümüzdeki aylarda önizleme programındakilerden başlayarak, daha geniş bir kitleye ulaşmadan önce kullanıma sunulacak. Arayüz ve deneyimin değişmeyeceği düşünüldüğünde, Nest Hub sahipleri büyük olasılıkla Fuchsia OS’ye geçtiklerini fark etmeyeceklerdir. Öte yandan, işletim sistemleri arasında geçiş yapmak basit bir güncelleme olmadığından şirket bu sunumla temkinli bir şekilde hareket ediyor gibi görünüyor.

Bugünkü sürüm, Google’ın Fuchsia’nın ortalama bir insanın kullanabileceği bir işletim sistemi olmasına yönelik en büyük halka açık adım olarak kabul edilebilir. Google’ın diğer Cast OS tabanlı cihazlarını da Fuchsia’ya taşıyıp taşımayacağı ise şimdilik belirsiz.