Anasayfa Haber Panasonic LUMIX GH5 II Çıktı, GH6 Yolda

Panasonic LUMIX GH5 II Çıktı, GH6 Yolda

Panasonic LUMIX GH5 II

Panasonic LUMIX GH5 II kamerasını görücüye çıkartırken LUMIX GH6 modelinin de müjdesini verdi.

Panasonic, LUMIX GH5 kamerasının güncellenmiş bir sürümünü duyurdu. Yeni LUMIX GH5 II, selefine göre nispeten mütevazı ancak kullanışlı yükseltmelere sahip. Ayrıca şirket Lumix GH6 modelinin de müjdesini verdi.

Panasonic LUMIX GH5 II Özellikleri

LUMIX GH5 Mark II yeni nesil Venus Engine işlemcisine yapılan yükseltme nedeniyle revize edilmiş bir dizi spesifikasyona sahip. Kamera artık dahili olarak 4K 60p görüntüyü 4:2:0’da 10 bitlik olarak kaydedebiliyor. Ürün ayrıca, harici bir kayıt cihazına 10 bitlik 4:2:2’de 4K 60p’de aynı anda kayıt gerçekleştirebiliyor.

Kamera, GH5’te isteğe bağlı olarak alınabilen Panasonic V-Log L günlük profili önceden yüklenmiş olarak geliyor. Bu özellik, kamerayı V-Log (S1/S1H) veya V-Log L (GH5/GH5S) kullanarak diğer Panasonic kameralarla renk eşleştirmenize olanak tanıyor. Yeni model, MonochromeS ve L.ClassicNeo ile birlikte iki Cinelike ön ayarı (D2 ve V2) da ekliyor.

20,3 megapiksel Micro Four Thirds sensör ise selefi ile neredeyse aynı. GH5 II sensörü, parlak nesnelerin etrafındaki parlama miktarını azaltması gereken yansıma önleyici kaplamaya da sahip. Otomatik netlemede de bazı iyileştirmeler bulunuyor ve yine kontrast bazlı DFD sistemi kullanılıyor. GH5 II ayrıca gelişmiş gövde içi görüntü sabitleyiciye sahip ve 6,5 stop daha yavaş deklanşör hızı kapasitesi ile geliyor.

Ekran ise selefine göre küçülmüş durumda. Model, GH5’teki 3,5 inç ekrana kıyasla 3.0 inç ekran ile karşımıza çıkıyor. Öte yandan, yeni ekran daha yüksek 1840k nokta çözünürlüğe sahip ve dış mekanlarda daha parlak. Bağlantılar ise genellikle aynı olsa da microUSB bağlantı noktası, USB-PD şarjlı USB-C lehine terk edilmiş.

Cihazın doğrudan kamera aracılığıyla YouTube veya Facebook’a canlı yayın yapabildiğini de belirtelim. Ayrıca başka herhangi bir RTMP/RTMPS protokolü uyumlu yayın hizmetine de yayın yapmak mümkün. Kameranın fiyatıysa 1699 dolar olarak belirlenmiş.

Panasonic LUMIX GH6 Geliyor

Panasonic’in yakında çıkacak GH6 modeli ise geliştirme aşamasında ve 2021 yılının sonunda 2500 dolar civarında bir fiyat ile piyasaya sürülecek. GH6, herhangi bir zaman sınırı olmaksızın 4:2:2 10-bit DCI 4K 60p dahili kayıt ve ayrıca 10-bit 4K 120p HFR yapabilecek. GH6 ayrıca, yeni Micro Four Thirds sensörü ile 10-bit 5.7k 60p video kaydı da yapabilecek.

LUMIX Tether for Streaming ile Panasonic LUMIX kameranızı web kamerası olarak kullanabileceğinizi de hatırlatalım.