Anasayfa Haber TSMC, iPhone 13 İşlemcisi A15 Bionic’in Üretimine Başladı

TSMC, iPhone 13 İşlemcisi A15 Bionic’in Üretimine Başladı

TSMC iPhone 13 işlemcili A15 Bionic

TSMC’nin iPhone 13 modellerine güç verecek olan A15 Bionic işlemcisinin seri üretimine başladığı bildirildi.

Apple, yaklaşık 4-5 ay kadar sonra iPhone 13 serisini tanıtacak. Yeni iPhone modelleri için makas daralırken bugün TSMC cephesinden önemli bir haber geldi. Güvenilir kaynakların paylaşmış olduğu habere göre çip üreticisi TSMC, iPhone 13 işlemcisi A15 Bionic’in seri üretimine başladı.

Bildiğiniz üzere Apple geçtiğimiz yıl Eylül ayında A14 Bionic işlemcisini yeni iPad Pro modelleriyle beraber tanıtmış, daha sonrasında da bu işlemciyi iPhone 12 modelleriyle beraber piyasaya sunmuştu. 5nm fabrikasyon süreciyle üretilen A14 Bionic’in bir önceki nesle kıyasla yüzde 40 daha hızlı işlem yapabildiğini ifade eden Cupertinolu teknoloji devi, ayrıca bu yonga setinin grafik tarafında da yüzde 30 oranında bir performans artışına ev sahipliği yaptığını belirtmişti.

Tüm bunların haricinde 5nm sürecinde geliştirilen bu işlemcinin, 11.8 milyar transistör yoğunluğuna da sahip olduğunu belirten Apple, aynı zamanda söz konusu işleminin 6 çekirdekten oluştuğunu da dile getirmişti.

Şimdi de iPhone 13 modellerinde daha hızlı bir işlemciye geçiş yapmayı planlayan Apple, bu doğrultuda bir süredir A15 Bionic işlemcisi üzerinde çalışıyor. Tıpkı A14 Bionic işlemcisinde olduğu gibi 5nm sürecinde üretileceği vurgulanan bu işlemcinin henüz performans ve teknik özellikleri hakkında herhangi bir somut bilgi paylaşılmadı. Fakat, Cupertinolu şirkete yakınlığıyla bilinen kaynakların aktarmış olduğu bilgilere göre A15 işlemcinin özellikle güç verimliliğiyle ön plana çıkacağı, performans ve grafik konusunda da A14’ten biraz daha gelişmiş özellikleri bünyesinde barındıracağı söyleniyor.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde paylaşılan raporla birlikte iPhone 13 modellerinin bataryasının önceki nesillere kıyasla daha büyük olacağı ve serinin Pro modellerinin 120Hz‘e kadar ekran yenileme hızını destekleyeceği ileri sürülmüştü.