Anasayfa Haber Realme GT 5G, Avrupa Pazarına Giriş Yapmaya Hazırlanıyor

Realme GT 5G, Avrupa Pazarına Giriş Yapmaya Hazırlanıyor

Realme GT 5G Avrupa

Realme GT 5G modeli yakında Avrupa pazarına giriş yapabilir.

Mart 2021’de Snapdragon 888 işlemcili Realme GT 5G modelini tanıtan Realme, o tarihte cihazın Çin pazarı dışında başka hangi ülkelerde satışa sunacağı hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştı. Ancak, daha sonradan şirket içinden aktarılan bilgilere göre Realme’nin GT 5G modelini Avrupa pazarında satışa sunmak için hazırlandığı iddia edilmişti. Tüm bu bilgiler gündemi meşgul ederken bugün de Realme GT 5G’nin Avrupa pazarında satışa sunulacağına dair oldukça önemli belgelere ulaşıldı.

Hollanda merkezli bir test şirketi olan Telefication’dan sızdırılan belgelere göre Snapdragon 888 işlemcili Realme GT 5G’nin Avrupa pazarında satışa sunulması için bir takım onaylar aldığını görüyoruz. Ancak, Hollanda’da ortaya çıkan cihazın teknik özelliklerinin Çin’deki GT 5G modeliyle aynı olup olmayacağı bilinmiyor.

Realme GT 5G Avrupa

Fakat Telefication üzerinde listelenen telefonun RMX2202 model numarasına sahip olduğunu gözlemliyoruz. Bildiğiniz gibi Mart ayında Çin’de tanıtılan GT 5G’de aynı model numarasına sahipti. Bu da yakında Avrupa pazarına giriş yapacak olan cihazın da Çin’deki Realme GT 5G modeliyle birebir aynı olacağı anlamına geliyor.

Realme GT 5G Özellikleri İle Neler Sunuyor?

Realme GT 5G, Full HD+ çözünürlük sunan 6.43 inç büyüklüğündeki Super AMOLED bir ekranın üzerine kuruluyor. Bu ekran ise 120 Hz yenileme hızını ve 360 Hz dokunmatik örnekleme oranını destekliyor. Corning Gorilla Glass 5 ile korunan bu Super AMOLED ekran ayrıca 409 ppi piksel yoğunluğu değerine de ev sahipliği yapıyor.

Snapdragon 888 işlemcisinden de güç alan Realme GT 5G, 8/12 GB LPDDR5 RAM ve 128/256 GB UFS 3.1 depolama birimiyle beraber geliyor. Bunun yanı sıra Realme’nin yeni nesil amiral gemisi 65W hızlı şarj destekli 4.500 mAh boyutundaki bir bataryaya sahip.

Oyun performansıyla dikkat çeken amiral gemisi, kamera özellikleriyle de ön plana çıkmayı başarıyor. Bu kısımdaysa üçlü arka kamera ile karşılaşıyoruz. Bu kameralar ise 64 MP ana, 8 MP ultra geniş açı ve 2 MP makro şeklinde sıralanıyor. Tüm bu kamera özelliklerine sahip olan telefonun ön yüzeyinde de 16 MP çözünürlüğündeki bir selfie kamerasına yer verilmiş.