Anasayfa Makale Google Fotoğraflar Alternatifi 5 Uygulama

Google Fotoğraflar Alternatifi 5 Uygulama

Google Fotoğraflar için ‘sınırsız’ depolama özelliği sona eriyor. İşte geçiş yapabileceğiniz en iyi alternatifler.

Yarından itibaren Google, Google Fotoğraflar uygulaması için sınırsız depolama özelliğini sonlandırıyor. Artık hem yüksek kaliteli hem de orijinal fotoğraf ve videolarınız, Google’ın ücretsiz olarak sunduğu Gmail ve Drive da dahil olmak üzere toplam 15 GB depolama alanınını bitirmeye başlayacak. 1 Haziran 2021’den itibaren hem “yüksek kaliteli” hem de “orijinal kalitede” fotoğraflar ve videolar 15 GB ücretsiz depolama alanınızdan düşülmeye başlanacak. Tabii ki dilediğiniz zaman Google One planlarına geçebilirsiniz fakat Drive hesabınızı uyarı vermeksizin kapatabilecek bir bir şirkete güvenmemenizde fayda var. Bu bağlamda sizi Google Photos tekelinden kurtaracak alternatifleri bir araya getirdik.

Google Photos Alternatifleri

  • Microsoft OneDrive
  • Apple iCloud
  • Amazon Photos
  • DropBox
  • Flickr

Microsoft OneDrive

Diğer Microsoft hizmetlerini kullanıyorsanız OneDrive, Google Fotoğraflar’a en iyi alternatiflerden biri. Fotoğraf saklama için bir galeri görünümü ve otomatik resim etiketleme özelliği de mevcut. Ayrıca diğer Microsoft hizmetlerini de elde etmiş oluyorsunuz.

Maliyetler: 100 GB depolama planı, başka hiçbir Microsoft hizmeti olmadan aylık ₺13,99 tutarında. Temel depolama planı ücretsiz ancak yalnızca 5 GB depolama alanı sunuyor. Microsoft 365 Kişisel planının maliyeti yıllık ₺549,99. 1 TB depolama alanının yanı sıra Microsoft Word, Excel, Outlook ve Powerpoint’e de erişim elde ediyorsunuz.

İndirin:

Apple iCloud ve Apple One

Apple ekosistemine derinden bağlıysanız, iki seçeneğiniz var: iCloud planları veya Apple One adlı paket abonelik hizmetleri. Apple One, iCloud saklama alanı, Apple Arcade, TV+, Music, Fitness+ ve News+ servislerine erişmenizi sağlıyor.

Maliyetler: iCloud depolama planı 50 GB: 6,49 TL, 200 GB: 19,99 TL ve 2 TB: 64,99 TL. Apple’ın ücretsiz olarak sadece 5 GB sunmasını ile ancak büyük bir komedi olarak değerlendirebiliriz.

Apple One Plan’ın maliyeti ise şu şekilde:

  • Bireysel abonelik aylık 14,95 ABD doları karşılığında Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade ve 50 GB iCloud depolama alanı sunuyor.
  • Aile aboneliği 19,95 ABD doları karşılığında, altı aile üyesi arasında paylaşabildiği, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade ve 200 GB iCloud depolama alanı sunuyor.
  • Premier aboneliği, sunulduğu yerlerde, 29,95 ABD doları karşılığında, altı aile üyesinin paylaşabildiği, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ ve 2TB iCloud depolama alanı sunuyor.

İndirin:

Amazon Photos

Amazon Fotoğraflar, Google Fotoğraflar alternatifi arayanlar için bir başka seçenek. Düzenleme, paylaşma gibi özelliklere sahip ve ayrıca 5’e kadar aile üyesiyle paylaşıma olanak tanıyor.

Maliyetler: Amazon Fotoğraflar, Amazon Prime üyeliğiyle birlikte geliyor. Prime abonesi olmayan Üyeler için, 100 GB depolama için aylık 1,99 ABD Doları fiyata sahip. Servisin henüz ülkemizdeki Prime paketine dahil olmadığını belirtelim.

İndirin:

DropBox

DropBox her ne kadar bir dosya paylaşım platformu olarak görülse de, servis bundan fazlasını sunuyor. Bir bulut depolama platformu olan DropBox ayrıca DropBox Passwords ve DropBox Transferler gibi özelliklere de sahip. Ücretsiz depolama alanı yalnızca 2 GB iken  ücretli planlar da mevcut.

Maliyetler:

2 TB (2,000 GB) 2 TB (2,000 GB) 3 TB (3,000 GB) 5 TB (5,000 GB)
$9.99/ay
$16.99/ay
$16.58/ay
$12.50/kullanıcı/ay

İndirin:

Flickr Pro

Flickr, oldukça popüler bir çevrimiçi fotoğraf yönetim platformu. Kullanıcıların sınırsız depolama alanına ve diğer avantajlara erişebildiği Pro hizmetine de sahip.

Maliyetler: Aylık depolama planının maliyeti 7,99 ABD Doları, yıllık planın maliyeti ise 71,88 ABD Doları.

İndirin: