Anasayfa Haber İlk SpaceX Okyanus Uzay Limanı Yapım Aşamasında

İlk SpaceX Okyanus Uzay Limanı Yapım Aşamasında

ilk-spacex-okyanus-uzay-limani-yapim-asamasinda

Elon Musk, SpaceX okyanus uzay limanı Deimos’un yapım aşamasında olduğunu paylaştı.

SpaceX geçtiğimiz yıl uzay yolculuğu ve Dünya çevresinde hipersonik uçuşlar için yüzer uzay limanları inşa etmeyi planladıklarını duyurmuştu. Yenilenmiş petrol platformları üzerine inşa edilen yüzen fırlatma rampaları, şirketin astronotları Ay’a uçurmak ve Mars’ın keşfi ve yerleşimi için kullanmayı planladığı uzay aracı Starship için bir fırlatma ve iniş platformu olarak hizmet verecek. İlk SpaceX okyanus uzay limanı için detaylar da Elon Musk’tan geldi.

30 Mayıs Pazar günü, SpaceX CEO’su Elon Musk iki platformdan ilki olan Deimos’un yapım aşamasında olduğunu ve gelecek yıl faaliyete geçmesinin beklendiğini tweet’ledi. Diğeri Phobos olan her iki fırlatma rampası da Mars’ın uydularından sonra adlandırılmış durumda. Tweet’in açık denizdeki uzay limanının işlenmiş bir konsept görüntüsünü paylaşan bir hayrana yanıt olarak geldiğini de belirtelim.

Ayrıca SpaceX, ilk kez SN15 olarak adlandırılan Starship’in en son yinelemesinin başarılı bir yumuşak inişini gerçekleştirdi. Eski prototiplerin önceki testlerinde uzay aracı inişte havaya uçmuş ve değişen derecelerde başarılar elde etmişti.