Anasayfa Haber Sonraki Amiral Gemisi Exynos, AMD RDNA 2 GPU İle Gelecek

Sonraki Amiral Gemisi Exynos, AMD RDNA 2 GPU İle Gelecek

Exynos AMD RDNA 2

Yeni Samsung Exynos çipseti, AMD RDNA 2 GPU’nun gücünden faydalanacak.

Samsung, bu yılın başlarında AMD grafiklerini amiral gemisi Exynos işlemcilerine getireceğini açıklamıştı. Öte yandan, bir sonraki amiral gemisi Exynos çipsetinin piyasaya sürülmesiyle ilgili herhangi bir tarih veya ayrıntı verilmemişti. Son olarak AMD, Computex 2021 açılış etkinliği sırasında bazı detaylar verdi. Buna göre, sonraki amiral gemisi Exynos, AMD RDNA 2 GPU ile karşımıza çıkacak.

AMD CEO’su Dr. Lisa Su, bir sonraki amiral gemisi Exynos işlemcisinin AMD RDNA 2 grafiklerini içereceğini resmileştirdi. Mobil cihazlara ilk kez gelecek yepyeni GPU, daha yüksek doğrulukta grafikler ve iyileştirilmiş güç verimliliği sunmak için ışın izleme ve değişken oranlı gölgeleme gibi gelişmiş özellikler barındıracak. RDNA 2, AMD’nin en yeni grafik mimarisi durumunda ve teknolojiye dayalı GPU’lar AMD 6000 serisi grafik kartları, PS5 ve Xbox Series X|S’de oyun konsollarında kullanılıyor.

Dr. Lisa Su, “AMD, mobil pazarda grafik inovasyonunu hızlandırmak için birkaç yıldır endüstri lideri Samsung ile ortaklık kurdu ve Samsung’un bir sonraki amiral gemisi mobil çipsetine özel ışın izleme ve değişken oranlı gölgeleme özelliklerine sahip grafik IP’sini getireceğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Samsung’un Exynos işlemcileri, nispeten daha zayıf GPU ve performans kısma nedeniyle sık sık eleştirildi. AMD’nin en yeni grafiklerinin gelmesiyle, bir sonraki amiral gemisi Exynos işlemcide oyun ve genel grafik performansında önemli bir artış bekleniyor. Exynos 2200’ün AMD GPU’ya sahip ilk Samsung yongası olacağı ve hem akıllı telefonlarda hem de dizüstü bilgisayarlarda kullanılacağı söyleniyor. Bununla birlikte Samsung’un bu yılın ilerleyen dönemlerinde yaklaşmakta olan işlemci hakkında daha fazla detayı ortaya çıkaracağı açıklandı.