Anasayfa Tavsiyeler Sistem Tavsiyeleri Corsair RGB Sistem Topladık!

Corsair RGB Sistem Topladık!

Bu videomuzda Corsair’in RGB ışıklandırmalı ürünlerini kullanarak ışıl ışıl parlayan bir PC topluyoruz.

RGB aydınlatmalar son yılların en popüler konusu haline geldi. Yıllar önce bazı kasa modderların bir kaç LED ışıkla başlattığı bu moda, kısa zamanda akla gelebilecek her parçanın ışıklarla donatılmasına sebep oldu.

Tabii bunda LED aydınlatma teknolojisindeki ilerlemenin payı da çok büyük. Modern LED ışıklar pek az enerji tüketiyor, neredeyse hiç ısı üretmiyorlar. Ayrıca çok geniş bir yelpazede renk gösterebiliyor ve doğrudan kontrol edilebiliyorlar.

Tabii RGB aydınlatma herkesin zevkine uygun olmayabilir. Ancak iyi toplanmış RGB aydınlatmalı bir sistemin göz kamaştırıcı olduğuna da hiç şüphe yok! Bu yüzden biz de ışıl ışıl bir PC toplamak için kolları sıvadık ve ortaya bu video çıktı!

Corsair Ekosistemine Dalıyoruz!

RGB aydınlatmalı bir PC toplarken dikkat etmeniz gereken önemli bir unsur var. Kullanacağınız markaları belirli bir markadan seçerseniz, hepsinin aydınlatmasının uyumlu olarak çalışması açısından faydasını görürsünüz.

Piyasadaki hemen her markanın kendi ekosistemini oluşturma çabaları var. Bu konuda en çok seçeneği sunan markalardan biri Corsair diyebiliriz. Klavyeden sıvı soğutmaya kadar her türden donanımı tüketiciye RGB aydınlatmalı olarak sunan şirket, tüm bunların aydınlatmalarını da tek bir merkezden kontrol etmenizi sağlayacak imkanı da sağlıyor.

Corsair RGB Sistem

Bu yüzden bu bilgisayarda Corsair ağırlıklı bir seçim yaptık. AMD Ryzen işlemci kullandığımız sistemde MSI anakart ve ekran kartına yer verdik. Bunlar dışında kalan tüm parçaları Corsair olarak seçtik.

Aşağıda parça listesini bulabilirsiniz. Parça isimlerine tıklayarak Vatan Bilgisayar online mağazasındaki fiyatlarını da görebilirsiniz.