Anasayfa Haber Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro Duyuruldu

Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro Duyuruldu

Huawei Watch 3

HarmonyOS tabanlı Huawei Watch 3 ve Huawei Watch 3 Pro akıllı saat modelleri başarılı özellikler sunuyor.

Huawei tarafından Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro akıllı saatler duyuruldu. Markanın Huawei Watch 2 ile gerçek bir akıllı saat piyasaya sürmesinden bu yana dört yıldan fazla zaman geçmişti. Bu modelin Android Wear kullandığını da hatırlatalım. Şimdi ise Huawei, Android tabanlı olan ve kendi HarmonyOS işletim sistemini kullanan akıllı saatleri ile dikkat çekici bir çıkış yapıyor. İki modeli birbirinden ayıran temel özelliğin ise farklı gövde malzemeleri ve batarya süresi olduğunu baştan belirtelim.

Huawei Watch 3 Özellikleri

Watch 3, sağdaki üst düğmenin yerini alan 3D dönen bir kurma koluna sahip. Huawei, bunun aynı zamanda hava koşullarına dayanıklı olan kullanıcı arayüzünde gezinmek için sezgisel bir yol sağladığını belirtiyor. Bu kurma kolu dokunmatik ekranların aksine ıslak ve hatta eldivenli ellerle bile çalışabiliyor.

1.43 inç AMOLED panel, şirketin önceki saatlerinden biraz daha büyük. Ekran 1.000 nit değeri ile oldukça parlak ve piksel yoğunluğunu ise 326 ppi. Saatin ekranı güçlendirilmiş camla korunurken, gövdesi yüksek kaliteli çelikten ve arkası seramikten yapılmış. 5 ATM’ye kadar su geçirmeyen saat 46,2 mm kasa çapına 12,15 mm kalınlığa sahip. Ürünün kayışsız ağırlığı ise 54 gr. Huawei saat için Active (silikon kayışlı), Classic (deri kayış), Elite (metal kayış) ve Classic (Milan kayışı) olmak üzere farklı tasarımlar yaratmayı da ihmal etmemiş.

Arkadaki sensör paketi, beklenen kalp atış hızı ve kan-oksijen (SpO2) izleyicilerini ve aynı zamanda bir cilt sıcaklığı sensörünü içeriyor. Bunlar 24 saat çalışırken sağlık sorunlarını tespit etmenize yardımcı olabilecek 7/24 stres ve uyku izleme özelliği de mevcut.

Huawei Watch 3 bir akıllı saate bağlı olmadan tek başına da çalışabiliyor. eSIM sayesinde aramaları işleyebilen bir 4G veri bağlantısı sağlanıyor. Hatta görüntülü aramalar da destekleniyor ancak yerleşik kamera olmadığı için bu süreç tek taraflı hale dönüşüyor.

Huawei, AppGallery’yi de saatine getirmiş durumda. Böylece HarmonyOS uygulamalarını akıllı telefona ihtiyaç duymadan doğrudan saatinize indirip kurabileceksiniz. Huawei, akıllı saatinin kullandığı çipsetten ise bahsetmedi. Öte yandan, saat 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanına sahip.

Standart modda pil ömrü, 4G etkinken 3 gün olarak veriliyor. SpO2 izleme, 14 egzersiz modu, Bluetooth araması ve hatta hareketli saat yüzleri gibi önemli işlevleri etkinleştirirken pili 14 güne kadar uzatabilen Ultra Uzun Ömürlü Modu etkinleştirme seçeneğiniz de bulunuyor. Şarj işleminin kablosuz olduğunu da belirtelim.

17 profesyonel egzersiz modu (dış mekan ve iç mekan) dahil olmak üzere 100’den fazla mod destekleniyor. Yaralanmanız durumunda bir SOS göndermek için eSIM bağlantısını kullanabilen düşme algılama özelliği de bulunuyor. Konumlandırma ise GPS, GLONASS, Galileo, Beidou ve QZSS’yi destekliyor.

Huawei Watch 3 satışları 11 Haziran tarihinden itibaren başlayacak. Ürün 335 euro’dan başlayan fiyatlara sahip. Ek kayışlar ise 26 euro’dan başlayacak.

Huawei Watch 3 Pro Özellikleri

Watch 3 Pro ise daha klasik bir görünüme sahip. Ekranın çevresinde bir çerçeve daha bulunuyor. Başta da belirttiğimiz üzere Pro malzeme ve pil ömrü olarak ekstralara sahip. Saat gövdesi titanyumdan yapılırken arka tarafta seramik kullanılıyor. Ekran ise safir camla korunuyor. Ekran 48 x 48,6 x 14 mm ölçülerinde ve akıllı saat kayışsız 63 gr ağırlığında. Pil ömrü, 4G etkinken 5 güne ve Ultra Uzun Ömürlü Mod aktifken 21 güne çıkıyor.

Akıllı saat, daha doğru ve daha kararlı konum okuması sunan çift bantlı bir GPS alıcısına sahip ilk saatlerden birisi olmasıyla da dikkat çekiyor.

Yine 11 Haziran’da satışlarına başlanacak olan Pro model titanyum ve safir malzemeleri nedeniyle 425 euro fiyat etiketi taşıyor.