Anasayfa Haber LG Pay Kasım Ayında Kapanıyor

LG Pay Kasım Ayında Kapanıyor

LG Pay

LG, Kasım ayında mobil ödeme hizmeti LG Pay’i sonlandıracak.

LG’nin mobil ödeme hizmeti LG Pay, şirketin akıllı telefon üretimini durdurma kararını takip ediyor. LG, telefon üretimini durdurma kararını açıkladığı tarihten yaklaşık iki ay sonra, mobil ödemelerini ve dijital cüzdan hizmetlerini de sonlandıracağını doğruluyor.

Şirket, konuyla ilgili sitesinde yayınladığı açıklama ve tüketici sorularına verdiği cevaplarda, kullanıcıların 1 Haziran’dan itibaren LG Pay’e hediye kartı satın alamayacağını veya ekleyemeyeceğini belirtiyor. Ayrıca şirket, 1 Ağustos’tan itibaren LG Pay’e yeni kullanıcıların katılımını kabul etmeyecek ve mevcut kullanıcılar da LG Pay’e yeni kredi kartları kaydedemeyecek. Şirket en sonunda, 1 Kasım 2021’de LG Pay hizmetini tamamen sonlandıracak.

LG Pay

LG, müşterilerini LG Pay Perks kartlarında kalan tüm paralarını harcamaları konusunda uyarıyor. Bununla birlikte LG Pay cüzdanında hediye kartı bulunduran tüm kullanıcılar, bu kartları LG Pay dışında kullanmak üzere kart numarasını ve PIN’ini kaydetmek zorunda. Şirket, mobil ödeme hizmetini kullanmaya başlayan birkaç teknoloji şirketinden biri olma özelliğini taşıyordu. Ancak hizmeti kullanmak konusunda rakiplerinden geri kalmıştı. Zira, Apple ve Samsung mobil ödeme ve cüzdan hizmetlerini sırasıyla 2014 ve 2015’te kullanıma sunmuştu.

Son olarak, hizmetin sonlandırılmasıyla ilgili daha geniş bilgilere, şirketin sitesinde yayınladığı blogdan ulaşabileceğinizi belirtelim.