Anasayfa Haber Apple, Kablosuz Şarj Destekli iPad Pro Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Apple, Kablosuz Şarj Destekli iPad Pro Üzerinde Çalışıyor Olabilir

yeni 12.9 inç iPad Pro

Bloomberg, Apple’ın kablosuz şarj olabilen iPad Pro ve yenilenmiş iPad Mini üzerinde çalıştığını iddia etti.

Apple, kablosuz şarj özelliklerine sahip bir iPad Pro’yu gelecek yıl piyasaya sürebilir. Teknoloji devi, Bloomberg’den Mark Gurman’a göre  şu anda yeni bir iPad Pro ve yeni bir iPad Mini üzerinde çalışıyor. Buna göre Apple, kablosuz şarjı etkinleştirebilmek için iPad Pro’nun alüminyum kasasını, güncel iPhone’lara benzer bir şekilde cam tasarımla değiştirebilir. Hatırlayacağımız üzere şirket, iPhone 8 ile beraber akıllı telefonlarında cam yüzey kullanmaya başlamıştı.

Bunun yanı sıra Apple, yeni iPad Mini için de birtakım değişikliklere gidebilir. Şirket, yeni iPad Mini’yi daha dar çerçeveler ile tasarlamayı planlıyor. Ayrıca, tablette yer alan ana sayfa düğmesini de kaldırmayı düşünüyor. Böylelikle iPad Mini’nin daha küçük bir görüntüye sahip olacağını söyleyebiliriz. Apple, yeni iPad Mini’yi bu yıl içinde satışa sunmayı hedefliyor ve yaptığı tasarım değişikliği ile birlikte iPad Mini’nin tasarımı altı yılın ardından ilk kez değişmiş oluyor.

iPad Pro 2021 tasarımı

Mark Gurman, tüm bunlara ek olarak Apple’ın, iPad Pro için MagSafe sistemini de test ettiğini söylüyor. Ayrıca şirketin, Pro tableti diğer cihazları şarj etmek için kullanmaya izin verecek bir ters kablosuz şarj özelliği üzerinde çalıştığını da sözlerine ekliyor. Apple’ın uzun süredir bu teknoloji üzerinde çalıştığı bilinmekte. Hatta bu teknolojinin ilk olarak iPhone 11 veya iPhone 12’de kullanıma sunulacağı da rivayet edilmişti.

Gurman ayrıca, Apple’ın iPad Pro ve Mini’nin yanı sıra öğrenciler için giriş seviyesi bir iPad’i de geliştirdiğini belirtiyor. Bunların haricinde Apple’ın planları arasında, kablosuz şarj matı geliştirmek ve daha uzun mesafelerde şarj sağlayabilen kablosuz şarj teknolojilerini geliştirmek de yer alıyor.