Anasayfa Haber VeraCrypt Şifrelelerini Kırabilen Elcomsoft Forensic Disk Decryptor 2.18 Yayınlandı

VeraCrypt Şifrelelerini Kırabilen Elcomsoft Forensic Disk Decryptor 2.18 Yayınlandı

Elcomsoft Forensic Disk Decryptor 2.18

Elcomsoft Forensic Disk Decryptor 2.18, VeraCrypt anında şifreleme anahtarlarını çıkarabiliyor.

Elcomsoft Forensic Disk Decryptor, 2.18 güncellemesi ile VeraCrypt‘in en son sürümlerini çalıştıran bilgisayarların RAM’inden anında şifreleme anahtarlarını çıkarma yeteneği kazanıyor.

VeraCrypt, açık kaynaklı disk şifreleme aracı TrueCrypt’in en popüler halefi konumunda. Orijinaline kıyasla çok daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunuyor. Bu güncelleme ile yazılım VeraCrypt’in son sürümlerinde bellek dökümlerinden anında şifreleme anahtarlarını çıkarma yeteneği sunuyor.

Anında şifreleme anahtarları, VeraCrypt’in tek zayıf noktası ve araştırmacıların orijinal düz metin parolasını kaba kuvvet kullanmadan şifrelenmiş disklere erişmesini sağlayabiliyor. İkili, simetrik şifreleme anahtarı, şifreli disk takılıyken her zaman bilgisayarın geçici belleğinde saklanıyor. Denetçiler bu anahtarları çıkararak, şifre saldırıları gerçekleştirmeden ve ilgili karmaşıklığı tamamen atlamadan şifreli diskleri anında bağlayabilir veya şifresini çözebilir.

Yakın zamana kadar VeraCrypt OTF şifreleme anahtarlarını ayıklamanın kolay olduğu belirtiliyor. En son VeraCrypt güncellemeleri, şifreleme anahtarlarının RAM’de işlenme şeklini değiştirerek şifreleme anahtarlarının çıkarılmasını son derece zorlaştırıyor.

Elcomsoft Forensic Disk Decryptor 2.18, mevcut 1.24 Güncelleme 7 dahil olmak üzere tüm VeraCrypt sürümleri tarafından saklanan şifreleme anahtarları için destek ekliyor. Bellek dökümlerini hem analiz etmek hem de yakalamak için 2.18 sürümünün kullanılması gerekli. Üçüncü taraf araçlarla veya yazılımın eski sürümleriyle oluşturulan RAM dökümleri, VeraCrypt’in son sürümleri tarafından saklanan şifreleme anahtarlarının keşfedilmesine izin vermiyor.

Şifre Kırmada En Önemli Unsurlar: Zaman ve Hız” makalemize de bir göz atmanızı öneririz.