Anasayfa Haber Prosus, Stack Overflow’u 1.8 Milyar Dolara Satın Aldı

Prosus, Stack Overflow’u 1.8 Milyar Dolara Satın Aldı

Stack Overflow

Stack Overflow, teknoloji yatırımcısı Prosus’a 1.8 milyar dolar karşılığında satıldı.

Efsanevi programlama soru-cevap sitesi Stack Overflow, Avrupa’nın en büyük teknoloji yatırım şirketlerinden biri olan Prosus NV tarafından satın alındı. İki şirket, Prosus’un internet sitesinde yer alan basın açıklamasına göre dün kesin bir satın alma anlaşmasına imza atmış.

Stack Overflow, Amazon’a ait Alexa web analitiğine göre, dünyanın en çok giriş yapılan 46. sitesi olma özelliğini taşıyor. Site, 2008’den bu yana faaliyet gösteriyor ve sitenin ağı bu tarihten itibaren sürekli genişlemekte. Stack, bu genişlemeye paralel olarak yalnızca programlama sorularına cevap verilen bir platform olmaktan çok kültür, eğlence, sanat, bilim ve iş hayatı gibi çeşitli kategorilerde de sorulara yanıt veren bir platform haline geldi.

Stack Overflow

Stack Overflow’un kurucu ortaklarından Joel Spolsky, satın alma anlaşmasıyla ilgili bir blog yazısı yayınlarken, resmi duyuruyu şirketin CEO’su Prasanth Chandrasekar yayınladı. Bu iki duyurunun ortak noktası ise satın alma işleminin Stack Overflow’un günlük işleyişi üzerinde hiçbir etkisi olmadığını belirten cümleler içermeleri. CEO Chandrasekar, “Sitemizi ve ürünlerimizi nasıl kullandığınız, önümüzdeki haftalarda veya aylarda değişmeyecek. Tıpkı, şirketimizin hedefleri ve stratejik önceliklerinin aynı kalması gibi” açıklamasını yaparak bu durumu özetliyor. Aynı şekilde Spolsky de Stack Overflow’un tam olarak aynı plana, aynı iş uygulamalarına göre ve onu çalıştıran aynı ekiple bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğini belirtiyor.