Anasayfa Haber Samsung Galaxy A22 5G’nin Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Samsung Galaxy A22 5G’nin Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Galaxy A22 5G

Samsung Galaxy A22 5G, 90Hz ekrana ve üçlü kamera kurulumuna sahip olacak.

Samsung, iki adet giriş seviyesi akıllı telefonu daha piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Piyasaya sürülmeye hazırlanan akıllı telefonlar Galaxy A serisi akıllı telefonlar olacak. Samsung’un üzerinde çalıştığı Galaxy A22 5G’nin tasarımları ve bazı temel özellikleri geçtiğimiz aylarda sızdırılmıştı. Bugün ise Galaxy A22 5G ile ilgili bütün teknik özellikler ortaya çıktı.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Galaxy A22 5G

Galaxy A22 5G, Full HD+ çözünürlüğe ve 90Hz yenileme hızına sahip 6,6 inç IPS LCD Infinty-V ekran ile birlikte gelecek. Telefonun stok yazılımı Android 11 olacak ve One UI 3.1 ile kutudan çıkacak. Akıllı telefon, 2.2GHz hızında MediaTek’in Dimensity 700 işlemcisi ve 6 GB RAM ile donatılmış şekilde kullanıcılara sunuluyor. Bunların yanı sıra 4GB / 6GB RAM seçenekleri, 64GB dahili depolama alanı gibi özelliklere de sahip olduğunu belirtelim. Aynı zamanda akıllı telefonda, 1TB’ye kadar kartları destekleyen bir microSD kart yuvası da bulunuyor.

Galaxy A22 5G’nin ön tarafında, V şeklinde ekran çentiğinin içine gizlenmiş 8MP’lik bir selfie kamerası yer alıyor. Telefonun arka bölümünde ise kare biçiminde düzenlenmiş üçlü bir kamera kurulumu bulunmakta. Bu kamera kurulumunu, 48MP geniş açılı kamera, 5MP ultra geniş kamera ve 2MP derinlik sensörü oluşturuyor. Ayrıca akıllı telefon, birincil 48MP kamera sensörünü kullanarak 4K videolar kaydedebilecek.

galaxy a22 5g

Telefonun bağlantı özellikleri arasında 5G, 4G, GPS, Wi-Fi b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-C bağlantı noktası ve 3,5 mm kulaklık girişi bulunuyor. Bununla birlikte, Dolby Atmos ses ve Samsung Pay özelliklerinin de telefonda bulunduğunu söyleyelim. Ayrıca Galaxy A22 5G, 15W’a kadar hızlı şarjla uyumlu 5.000 mAh batarya kapasitesi ile birlikte geliyor. Bunun yanı sıra, siyah, açık yeşil, mor ve beyaz renklerde satışa sunulacak olan akıllı telefonun gövdesi 9mm inceliğinde ve 203 gram ağırlığında olacak.

Son olarak, Galaxy A22 5G’nin 250 € veya daha düşük bir fiyat ile satılabileceği ve bu özelliği ile şirketin bu yılki en ucuz 5G akıllı telefonu olabileceğini belirtelim.