Anasayfa Video WebCam’li iş Monitörü ViewSonic VG2440V Monitör İncelemesi

WebCam’li iş Monitörü ViewSonic VG2440V Monitör İncelemesi

Evde Çalışanlar için: ViewSonic VG2440V Monitör İncelemesi

ViewSonic VG2440V özellikle evde ve ofiste çalışmak için tasarlanmış bir monitör. Kendi dahili Webcam’i ve mikrofonları ile internet üzerinden toplantılara imkan sağlıyor. Peki diğer özellikleri nasıl? Birlikte bakalım…

Hepsiburada Fiyatı İçin Tıklayın

Fiyatı: https://amzn.to/3vMmBE4

  • 00:00 – Evde çalışanlar için bir monitör: VG2440V.
  • 00:15 – Webcam bu monitöre dahil geliyor.
  • 00:30 – Pandemi sırasında Webcam sıkıntıları yaşandı.
  • 01:00 – İnceleme yayınlandığı zaman Amazon’da indirim vardı: https://amzn.to/3vMmBE4
  • 01:25 – Webcam ve mikrofon nerelerde kullanılabilir?
  • 01:45 – Kutudan çıkan kablolar.
  • 02:05 – Dahili hoparlörler ve toplantı tavsiyeleri.
  • 02:30 – Laptop kalitesinde, süper mi? Değil, iş görüyor.
  • 04:05 – Işık sızması yok, IPS bulutlanması eşit dağılmış.
  • 04:35 – IPS panel her açıdan görülebiliyor.
  • 04:55 – OSD kontrolleri önde.
  • 05:28 – Nerelere sığdırabiliriz? Boyutlar.
  • 05:55 – Döndürme, çevirme, pivot, öne ve arkaya eğim.
  • 06:30 – Herkesin masa ve sandalyesi ayarlı değil.
  • 07:05 – Eski bilgisayarlara VGA ile bağlayabilirsiniz.
  • 07:45 – Tavsiyelerimiz ve bağlantı yöntemleri.
  • 08:17 – USB Hub özelliği.
  • 09:00 – Hangi kullanım senaryolarına uygun?
  • 09:30 – Teknik özellikler ve renk gamı ölçümü.
  • 10:30 – Genel olarak özellikleri iyi, kasa kalitesi.
  • 11:10 – Kendi kategorisi için fiyatı iyi.
  • Uzun süredir monitör fiyatlarına bakmadıysanız 24, 27 ve 32 inç Full HD ve WQHD fiyatlarına bir bakmanızı tavsiye ediyoruz.
  • 12:00 – Sonuç değerlendirme.

Pandemi süresince özellikle ofis çalışanlarının toplantılara evden, kendi bilgisayarlarından katılması gerekti. Bazı şirketlerin çalışanlarının mecburiyetten bir kısmı ofiste, bir kısmı evdeydi. Sonuçta ortaya daha önce görülmemiş bir durum çıktı. İnternet üzerinden Zoom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Skype, Discord ve benzeri uygulamalardan düzenlenen toplantıların sayısı benzersiz bir artış gösterdi.

Ancak ne yazık ki bilgisayar endüstrisi aniden artan ihtiyaca cevap vermeye hazır değildi. Bu yüzden Webcam stok sorunları ve fiyat artışları gördük. Doğal olarak üreticiler yeni ürünlerini bu koşullara uygun şekilde güncelledi. Bunlardan biri de ViewSonic oldu, hesaplı, klasik, oyuncu, profesyonel ve genel iş maksatlı pek çok serisi olan marka, VG2440V modelini geliştirdi.

Aslında bu modelin özelliği çok basit ama bir o kadar önemli: Dahili bir kamera ve mikrofon. Bilgisayarınıza görüntü kablosuna ek olarak bir de USB kablosuyla bağladığınızda, Windows işletim sisteminde bu dahili kamerayı kullanabiliyorsunuz. Kameranın kalitesi özellikle toplantılar için uygun. Mikrofonun ses seviyesini ise mikrofon ayarlarınızdan maksimum kazanç için ayarlamanız gerekiyor. Genelde tavsiyemiz yankı engelleme özelliği olmayan yazılımlarda kulaklık ile birlikte kullanmanız. Bu sayede konuşma seslerinin mikrofon tarafından alınmasını kesin olarak engelleyebilirsiniz. Tek başına kullanırken 2x2Watt hoparlörü olduğu da belirtilmiş.

Ergonomik olarak monitörün kendisini oturduğunuz pozisyona uygun ayarladığınızda, kameranın görüşü de ideal oluyor. Bu 24 inçlik, özellikle fazla alan gerektirmeyen bir model. Pek çok evde çalışma alanı ayırmanın metrekare yüzünden oldukça zor olduğunu düşünürsek mantıklı bir ekran boyutu. Webcam hariç orta kalınlıkta çerçeveleri var, tepeye eklenen kamera çıkıntı şeklinde duruyor. Bu iyi mi kötü mü? Kameranın açısı ve çerçevenin her noktada kalınlaşmaması açısından mantıklı. Alt çerçeveye kamera koymak alttan çekim açısı sebebiyle herkesin sevmediği bir çözüm.

Ölçüleri 53.7 cm yükseklik, 54.9 cm yatay ve 20.6 cm derinlik olduğu için çok eski kütüphaneli çalışma masalarına ya da ofis ortamlarına uygun. 120 derece döndürme, 40 derece yukarı kaldırma, 130 mm yükseklik ve 90 derece pivot özellikleri de son derece başarılı. Çoğu monitörün -5 ve +20 derece arasında 25 derecelik hareket imkanı varken, bu modelin açı ayarı çok daha geniş. Yani yükseklik ayarı olmayan bir masa ve sandalyede çalışmak zorundaysanız, boyun ve sırt ağrısına karşı bu ayarlar size yardımcı olacaktır.

Kutudan güç kablosu çıkıyor, ayrı bir adaptörü yok. 22 Watt ortalama güç tüketimi var, aslında düşük ama enerji sınıfı yüksek değil zira çok daha optimize güç tüketimine sahip modeller var.

HDMI ve USB Type-B Type-A kablosu da var. Ayrıca ses kablosu da çıkıyor. Yani alır almaz kullanmaya başlayabilirsiniz. Özellikle eski bilgisayarlar için VGA portu da var, VGA + 3.5 mm + USB kablolarını bağlayıp mevcut HDMI çıkışı olmayan bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz. Zaten 1080p yani Full HD bir monitör ve iş amaçlı. Bu yüzden VGA kullanımı da mümkün. Daha modern bir bilgisayarınız varsa DisplayPort kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bir diğer artısı da USB Hub özelliği, kabloyu takınca portunuzu 3 adet olarak çoğaltmış oluyorsunuz. Ses girişine ek ses çıkışı da var.

Peki ekran kalitesi nasıl? IPS panel kullanılmış ve yanlardan, yukarıdan ya da aşağıdan ekran tam olarak görülebiliyor. Ekranın yüzey parlaklığı da ofis ve ev ışığında çalışmaya uygun. Renk değerleri oldukça iyi, yani hem video izlerken, hem çalışırken, hem de oyun oynarken görüntü kalitesinden memnun kaldık. Özellikle eskimiş 22 inç monitörünüzü, TN panelli ekranınızı değiştirmek için çok uygun. Görüntü kalitesi artışı, Eye Care gibi göz yorgunluğunu azaltan teknolojiler yeni bir monitör için yeterli sebep. Kamerasıyla işiniz olmasa bile fiyatı ve ekran kalitesiyle alınabilir.

Öte yandan bu hesaplı bir monitör, eksileri de buna göre. 60 Hz tazeleme hızı ve 5 ms GtG piksel renk geçiş değeri var. Yani bir oyuncu monitörü değil. Profesyonel video ve fotoğraf kurgu monitörü olarak da kalibre edilmemiş. Pazarın büyük kısmının bu tür istekleri yok, bu açıdan baktığımızda bütçesi kısıtlı bireysel ev kullanıcılarına hitap ediyor. Ayrıca çok sayıda monitör satın almaya ihtiyaç duyan şirketler için de maliyet avantajı var. Envanter açısından bakılırsa her sistem için monitör artı kamera seti envanter yönetimi yerine sadece monitör kaydetmek ve yönetmek çok daha kolay.

Sonuç değerlendirme öncesinde monitörü karanlıkta IPS parlaması ve ışık sızması kontrolünden de geçirdik. Kendi renk ölçümümüzü de yaptık ve panelin, kasanın kalitesinden memnun kaldık. Bu yüzden fiyatına ve özelliklerine bakarak ofis ve genel kullanım için rahatlıkla tavsiye edebiliyoruz.

Fiyatı: 2600 TL civarına piyasada bulunuyor ancak inceleme tarihinde bir Amazon kampanyasıyla 1900 TL’ye kadar inmiş durumda, bu da iyi bir fırsat.